Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον θάνατο του Navalny ζητούν 8 κράτη της ΕΕ

Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον θάνατο του Navalny ζητούν 8 κράτη της ΕΕ
Πρόκειται την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Εσθονία
Οκτώ κράτη - μέλη της ΕΕ έστειλαν επιστολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell ζητώντας τη θέσπιση ενός νέου μηχανισμού κυρώσεων κατά της Ρωσίας που θα στοχεύει στις υπηρεσίες εσωτερικών υποθέσεων, στα δικαστήρια και στο σωφρονιστικό σύστημα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, αφορμή για την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας αποτέλεσε ο θάνατος του Ρώσου ακτιβιστή Alexei Navalny, τον οποίο αποδίδουν στο Κρεμλίνο.
Η επιστολή υπογράφηκε από την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Εσθονία.
Οι διπλωμάτες από τα οχτώ κράτη - μέλη σημειώνουν ότι οι προτεινόμενες κυρώσεις θα πρέπει να στρέφονται κατά των υπαλλήλων των υπηρεσιών εσωτερικών υποθέσεων, των δικαστηρίων και του ρωσικού σωφρονιστικού συστήματος.
Κρίνουν μάλιστα αναγκαίο να απαγορευθεί η είσοδος των υπό διερεύνηση αξιωματούχων της Ρωσίας στις χώρες της Ένωσης και να δεσμεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε ευρωπαϊκές τράπεζες, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης