Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι σύμμαχοι του Putin προειδοποιούν τον Macron - «Θα έχετε την τύχη του Ναπολέοντα»

Οι σύμμαχοι του Putin προειδοποιούν τον Macron - «Θα έχετε την τύχη του Ναπολέοντα»
Στον απόηχο των δηλώσεων του Γάλλου προέδρου
Σχετικά Άρθρα
Οι σύμμαχοι του Vladimir Putin προειδοποίησαν σήμερα 28/2 τον Emmanuel Macron για την τύχη που θα έχουν τα δυτικά κράτη, αν στείλουν στρατό στην Ουκρανία.
Μάλιστα, θύμισαν το τέλος που είχε η Μεγάλη Στρατιά του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, η εισβολή του οποίου το 1812 στην Ρωσία κατέληξε στον θάνατο και την ήττα. Η εισβολή του Ναπολέοντα στη Ρωσία σημείωσε αρχικά ταχεία πρόοδο και κατέλαβε τη Μόσχα. Ωστόσο, οι ρωσικές τακτικές ανάγκασαν τη Μεγάλη Στρατιά σε μακρά υποχώρηση και εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες του πέθαναν από τις ασθένειες, την πείνα και το κρύο.
Ο Vyacheslav Volodin, πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου και στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου, δήλωσε ότι ο Macron φαίνεται να βλέπει τον εαυτό του ως Ναπολέοντα και τον προειδοποίησε να μην ακολουθήσει τα βήματα του Γάλλου αυτοκράτορα.
«Για να διατηρήσει την προσωπική του εξουσία, ο Macron δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι καλύτερο από το να πυροδοτήσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Οι πρωτοβουλίες του γίνονται επικίνδυνες για τους πολίτες της Γαλλίας. Πριν κάνει τέτοιες δηλώσεις, θα ήταν σωστό ο Μακρόν να θυμηθεί πώς τελείωσε για τον Ναπολέοντα και τους στρατιώτες του, περισσότεροι από 600.000 από τους οποίους έγιναν πεσόντες στην υγρή γη», ανέφερε στο επίσημο κανάλι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο ίδιο κλίμα, ο πρώην πρόεδρος Dmitry Medvedev, τώρα αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είπε ότι ο Macron έχει επικίνδυνες ψευδαισθήσεις μεγαλείου και ότι η δήλωσή του ήταν ένα παράδειγμα του πόσο ελαττωματική είχε γίνει η δυτική πολιτική σκέψη.
«Οι μικροπρεπείς και τραγικοί κληρονόμοι του Βοναπάρτη, προσπαθώντας να φορέσουν τις χρυσές επωμίδες που ξηλώθηκαν πριν από 200 χρόνια, επιθυμούν εκδίκηση με ναπολεόντειο μέγεθος και εκστομίζουν άγριες και εξαιρετικά επικίνδυνες ανοησίες», είπε.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zaharova, δήλωσε ότι η δήλωση του Macron αποκάλυψε ότι άλλες δυτικές χώρες, σε αντίθεση με τον ίδιο, κατανοούν τους κινδύνους μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
«Οι ηγέτες πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δήλωσαν γρήγορα ότι δεν σχεδίαζαν και δεν σχεδιάζουν κάτι τέτοιο», είπε.
«Αυτό δείχνει ότι κατανοούν τον κίνδυνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης