Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google: Αντιδρά ο CEO στα μεγάλα λάθη της τεχνητής νοημοσύνης του Gemini

tags :
Google: Αντιδρά ο CEO στα μεγάλα λάθη της τεχνητής νοημοσύνης του Gemini
Το σημείωμα του Sundar Pichai
Σχετικά Άρθρα
Την αντίδραση του CEO της Alphabet (μητρικής της Google) προκάλεσαν οι ιστορικά ανακριβείς εικόνες και τα κείμενα που παράγονται μέσω τεχνητής νοημοσύνης από την «Gemini» της Google, μετά το κύμα αρνητικού feedback από πλευράς χρηστών.
Αν και η Google ζήτησε έκτοτε συγγνώμη για την «αστοχία» και δήλωσε ότι εργάζεται για την εκ νέου ενεργοποίηση της δυνατότητας δημιουργίας εικόνων τις επόμενες εβδομάδες, στο υπόμνημα είναι η πρώτη φορά που ο Sundar Pichai ασχολείται ευρέως με τη διαμάχη.
Οι ιστορικά ανακριβείς εικόνες αλλά και τα κείμενα που παράγονται μέσω τεχνητής νοημοσύνης από την Gemini της Google «προσέβαλαν τους χρήστες μας και έκαναν να δείχνουμε προκατειλημμένοι», δήλωσε ο CEO, σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, που δημοσιεύει το τεχνολογικό site «The Verge».
Αναφέρει ότι η εταιρεία «εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο» για να αντιμετωπίσει τις «προβληματικές δημιουργίες κειμένου και εικόνας στην εφαρμογή Gemini».
«Κανένα Al δεν είναι τέλειο, ειδικά σε αυτό το αναδυόμενο στάδιο της ανάπτυξης του κλάδου, αλλά γνωρίζουμε ότι ο πήχης είναι υψηλός για εμάς και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για όσο χρόνο χρειαστεί», γράφει.
«Γνωρίζω ότι ορισμένες από τις απαντήσεις της έχουν προσβάλει τους χρήστες μας και έχουν παρουσιάσει προκατάληψη – για να είμαι σαφής, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και κάναμε λάθος».
Ουσιαστικά, το Gemini υιοθέτησε... woke «τρόπο σκέψης» από τους προγραμματιστές του, με το αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- να είναι το παρακάτω: www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης