Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό drone Piranha: Δεν πέφτει με ηλεκτρονικό πόλεμο και είναι μοναδικό στο... να καταστρέφει αμερικανικά M1 Abrams

Ρωσικό drone Piranha: Δεν πέφτει με ηλεκτρονικό πόλεμο και είναι μοναδικό στο... να καταστρέφει αμερικανικά M1 Abrams
Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) Piranya (Piranha) χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα από τις ρωσικές δυνάμεις για να καταστρέψουν το πρώτο άρμα μάχης M1 Abrams της Ουκρανίας, κατασκευής ΗΠΑ
Περισσότερα από 4.000 drones Piranha έχουν παραδοθεί στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία από την εισαγωγή του μοντέλου τον Μάρτιο του 2023.
Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) Piranya (Piranha) χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα από τις ρωσικές δυνάμεις για να καταστρέψουν το πρώτο άρμα μάχης M1 Abrams της Ουκρανίας, κατασκευής ΗΠΑ.
Το Simbirsk Design Bureau ανέπτυξε το drone στη ρωσική πόλη Ulyanovsk.
Το Piranya είναι ένα drone kamikaze FPV που σημαίνει ότι είναι εξοπλισμένο με κάμερα που μεταδίδει εικόνα στον χειριστή και να μπορεί να τραβήξει video ή φωτογραφίες.

Η μοναδικότητα του Piranya

Το Piranya διαφέρει από τα ανάλογα FPV της από τις μοναδικές συχνότητες στις οποίες λειτουργεί.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Γραφείου Σχεδιασμού του Simbirsk, το Piranya αποδείχθηκε ως το μόνο UAV που δεν μπορούσε να κατασταλεί κατά τη διάρκεια δοκιμών ηλεκτρονικού πολέμου.
«Έχουμε ένα επίσημο συμπέρασμα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με βάση τα αποτελέσματα μίας επιχείρησης στο Lugansk και τη δοκιμή του εξοπλισμού μας στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Διαθέτουμε μοναδικούς πομπούς βίντεο ικανούς να αντέχουν τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού πολέμου» τόνισε ο εκπρόσωπος.

abrams.jpg
Εμβέλεια και χωρητικότητα φορτίου

Το drone, το οποίο είναι κατασκευασμένο από πολυμερή ενισχυμένα με ανθρακονήματα, έχει αυτονομία έως και 15 χιλιόμετρα και χωρητικότητα μεταφοράς έως και 4,5 κιλά.
Το UAV έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει ελαφρά και τεθωρακισμένα οχήματα, καταφύγια και οχυρώσεις.
Το Piranya είναι ένα από τα νεότερα ρωσικά drones, τα οποία χρησιμοποιούνται με επιτυχία στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, μεταξύ των οποίων τα Lancet, Inokhodets και Orlan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης