Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βόμβα» από Λετονία: Ανοικτή στο ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

«Βόμβα» από Λετονία: Ανοικτή στο ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία
... αν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταλήξουν σε συμφωνία
Σχετικά Άρθρα
Η Λετονία δεν είναι αντίθετη στην ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, στον απόηχο της δήλωσης του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron που προκάλεσε έντονο διάλογο και... αλαλούμ εντός των δυτικών συμμάχων.
«Η Λετονία συνεχίζει να εξετάζει πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να ενισχύσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία. Αν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταλήξουν σε συμφωνία για την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, η Λετονία θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής», δήλωσε σήμερα 28/2 στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Η Λετονία παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων όπλων, ενώ εκπαιδεύει μαζί και με συμμάχους Ουκρανούς στρατιώτες στο έδαφός της, τόνισε ο Λετονός αξιωματούχος.
Ο Emmanuel Macron προκάλεσε αντεγκλήσεις στην Ευρώπη δηλώνοντας προχθές Δευτέρα πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων των κρατών της Δύσης στην Ουκρανία, έπειτα από σύνοδο με άλλους ευρωπαίους ηγέτες στο Ελιζέ.
Βερολίνο, Λονδίνο και άλλοι ευρωπαίοι σύμμαχοι του Κιέβου, όπως και οι ΗΠΑ κατέστησαν σαφές πως δεν σχεδιάζουν κάτι τέτοιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης