Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος Ουκρανίας - Ν/Α Ευρώπης: Ο Σέρβος πρόεδρος Vucic μετέπεισε Erdogan-Μητσοτάκη και απέτρεψε αναφορά σε αντιρωσικές κυρώσεις

Σύνοδος Ουκρανίας - Ν/Α Ευρώπης: Ο Σέρβος πρόεδρος Vucic μετέπεισε Erdogan-Μητσοτάκη και απέτρεψε αναφορά σε αντιρωσικές κυρώσεις
Έγινε αποδεκτό το αίτημά του να απαλειφθεί κάθε αναφορά στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας και στην «κακοήθη επιρροή» της Μόσχας στην περιοχή
Στην σύνοδο κορυφής Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιείται στα Τίρανα, η Σερβία αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο να γίνει αναφορά στο τελικό κείμενο της διακήρυξης στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στην «κακοήθη επιρροή της Μόσχας» στην περιοχή.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Alexandar Vucic στις διαβουλεύσεις που διήρκησαν μέχρι αργά χθες βράδυ και συνεχίστηκαν σήμερα με την συμμετοχή, μέσω βίντεο κλήσης, του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Erdogan έγινε αποδεκτό το αίτημά του να απαλειφθεί κάθε αναφορά στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας και στην «κακοήθη επιρροή» της Μόσχας στην περιοχή.
Ο Vucic ανέφερε πως κατάφερε να πείσει τους ηγέτες να μην γίνει αναφορά στην Ρωσική επιρροή όταν απαίτησε να κατονομαστούν και άλλες χώρες που έχουν «κακοήθη επιρροή» στα Βαλκάνια.
Δήλωσε, επίσης, ότι στο τελικό κείμενο της διακήρυξης δεν θα βρεθούν και οι όροι «τα κράτη μας» και «οι χώρες μας» εξαιτίας του Κοσόβου το οποίο η Σερβίας θεωρεί τμήμα της και δεν το αναγνωρίζει ως ανεξάρτητο κράτος.
Όταν ρωτήθηκε πώς θα απαντήσει η Σερβία στην πρόταση του Zelensky να δημιουργήσουν η Ουκρανία και τα βαλκανικά κράτη ένα forum για την κοινή παραγωγή πυρομαχικών, ο Vucic απάντησε ότι «η Σερβία πρέπει να δημιουργήσει τη δική της πλατφόρμα για συνομιλίες. Ακολουθούμε τη δική μας πολιτική και είμαι περήφανος για αυτό», ξεκαθάρισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης