Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malki (Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ): Η Hamas κατανοεί την ανάγκη σχηματισμού μιας μεταβατικής κυβέρνησης τεχνοκρατών

Malki (Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ): Η Hamas κατανοεί την ανάγκη σχηματισμού μιας μεταβατικής κυβέρνησης τεχνοκρατών
Αυτοί οι ειδικοί, τονίζει ο ΥΠΕΞ της Παλαιστινιακής Αρχής, θα μπορούσαν να «οδηγήσουν ολόκληρη τη χώρα σε μια μεταβατική περίοδο»
Ο Riad Malki, ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής υπό την ηγεσία της Fatah, εξέφρασε την εκτίμηση πως η Hamas κατανοεί την ανάγκη σχηματισμού μιας νέας τεχνοκρατικής κυβέρνησης στα παλαιστινιακά εδάφη, αντί ενός συνασπισμού που θα περιλαμβάνει την ίδια.
Τοποθετούμενος σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, ο Malki εξήγησε τη θέση του, τονίζοντας: «Νομίζω ότι η Hamas πρέπει να το κατανοήσει αυτό και πιστεύω ότι υποστηρίζει την ιδέα να δημιουργηθεί σήμερα μια τεχνοκρατική κυβέρνηση» βασισμένη σε ειδικούς.
Αυτοί οι ειδικοί, πρόσθεσε ο Malki, θα μπορούσαν να «οδηγήσουν ολόκληρη τη χώρα σε μια μεταβατική περίοδο», καθώς μια κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένης της Hamas θα «μποϊκοτάρονταν» διεθνώς.

Για τη κοινή των παλαιστινιακών οργανώσεων σύσκεψη στη Μόσχα

Επιπρόσθετα, ο ΥΠΕΞ της Παλαιστινιακής Αρχής κράτησε χαμηλά τον πήχη, σχετικά με τις συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν αύριο στη Μόσχα μεταξύ εκπροσώπων της Fatah και της Hamas για να συζητηθεί ο σχηματισμός μιας ενιαίας παλαιστινιακής κυβέρνησης και η ανοικοδόμηση της Γάζας.
Ωστόσο, εξέφρασε την επλπίδα πως «θα υπάρξουν κάποια καλά αποτελέσματα όσον αφορά την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ όλων των παρατάξεων σχετικά με την ανάγκη υποστήριξης μιας τέτοιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης που θα προκύψει».
«Φυσικά, δεν περιμένουμε να γίνουν θαύματα σε μια απλή συνάντηση στη Μόσχα, αλλά πιστεύω ότι τη συνάντηση στη Μόσχα θα πρέπει να ακολουθήσουν σύντομα άλλες συναντήσεις στην περιοχή», επεσήμανε σχετικά.
Ο Malki ανέφερε ότι η παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Mohammad Shtayyeh αυτή την εβδομάδα είχε σχεδιαστεί για να κατευνάσει τη στάση των διεθνών εταίρων.
«Θέλουμε να δείξουμε την ετοιμότητά μας… να εμπλακούμε και να είμαστε έτοιμοι, απλώς για να μην θεωρηθούμε εμπόδιο μεταξύ της εφαρμογής οποιασδήποτε διαδικασίας που θα πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω», τόνισε.
Ο ΥΠΕΞ της PLO κατηγόρησε, επίσης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το γεγονός ότι απογοήτευσε τον παλαιστινιακό λαό, αδυνατώντας να συμφωνήσει για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
«Τώρα στη Γάζα, φαίνεται ότι η κατάπαυση του πυρός είναι ένας μακρινός στόχος που πρέπει να επιτευχθεί», είπε.
«Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν», συμπλήρωσε με νόημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης