Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 3 μηνών «βούτηξε» ο δείκτης οικονομικού κλίματος – Πιο απαισιόδοξοι όλων οι Έλληνες

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 3 μηνών «βούτηξε» ο δείκτης οικονομικού κλίματος – Πιο απαισιόδοξοι όλων οι Έλληνες
Ο δείκτης στην Ελλάδα διαμορφώνεται στις -47,2 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησε ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) στην Ευρωζώνη, τον Φεβρουάριο 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κομισιόν.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης υποχώρησε τόσο σε επίπεδο ΕΕ (‑0,4 μονάδες στο 95,4) όσο και την Ευρωζώνη (‑0,7 μονάδες στο 95,4 μονάδες), ενώ ο δείκτης προσδοκιών στην απασχόληση (EEI) παρέμεινε σε σταθερός και στις δύο ζώνες (αμετάβλητος στο 102 στην ΕΕ και +0,2 μονάδες στο 102,5 στην Ευρωζώνη).
Σύμφωνα με την Κομισιόν, στην ΕΕ η πτώση του δείκτη οφειλόταν στη χαμηλότερη εμπιστοσύνη στους κλάδους των υπηρεσιών, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών, ενώ η εμπιστοσύνη παρέμεινε σταθερή στη βιομηχανία και αυξήθηκε ελαφρά μεταξύ των καταναλωτών.
Μεταξύ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών οικονομιών, ο δείκτης επιδεινώθηκε σημαντικά στην Ιταλία (-1,6) και ελαφρά στη Γερμανία (-0,6) και Πολωνία (-0,5), ενώ βελτιώθηκε έντονα στην Ολλανδία (+1,7) και παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερός σε Γαλλία (-0,3) και Ισπανία (-0,2).
Οι Έλληνες καταναλωτές παραμένουν οι πιο απαισιόδοξοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώνεται στις -47,2 μονάδες από -46,3 μονάδες ένα μήνα πριν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης