Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Zakharova (Ρωσία): Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ συνεπάγεται την απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας

Προειδοποίηση Zakharova (Ρωσία): Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ συνεπάγεται την απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας
«Θα παρακολουθούμε στενά τι θα κάνει η Σουηδία στο επιθετικό στρατιωτικό μπλοκ και βάσει αυτού, θα διαμορφώσουμε την πολιτική απάντησή μας» τονίζει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Η Ρωσία θα παρακολουθεί στενά την πορεία της ένταξης Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και θα σχεδιάσει τις στρατιωτικής, τεχνικής ή άλλης φύσης απαντήσεις αναλόγως, ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε ενημέρωση των συντακτών.
«Από την πλευρά μας, θα παρακολουθούμε στενά τι θα κάνει η Σουηδία στο "επιθετικό στρατιωτικό μπλοκ", πώς θα εφαρμόσει στην πραγματικότητα την ένταξη της και, κατά συνέπεια, βάσει αυτού, θα διαμορφώσουμε την πολιτική απάντησή μας και τα βήματα μιας στρατιωτικής και τεχνικής ανταπόκρισης, προκειμένου να περιοριστούν οι απειλές για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της ένταξης», σημείωσε η εκπρόσωπος της Μόσχας.
Σύμφωνα με τη διπλωμάτισσσα, τα μέτρα αντίδρασης της Ρωσίας θα εξαρτηθούν από «τι θα εμφανιστεί στο σουηδικό έδαφος, πώς θα αναπτυχθούν τα στρατεύματα, ποια γεγονότα θα συμβούν και ποια στρατηγική θα υιοθετηθεί».
Η Zakharova τόνισε, μάλιστα, ότι η ένταξη της Στοκχόλμης στο Βορειοατλαντικό σύμφωνο απορρίπτει τα 200 χρόνια ουδετερότητάς της που ήταν σημαντικός παράγοντας σταθερότητας στη Βαλτική και στη Βόρεια Ευρώπη εν γένει.
Καταλήγει δε, προειδοποιώντας πως αυτή η διαδικασία «διευκολύνει αναπόφευκτα αυτό το τμήμα της ηπείρου να μετατραπεί από μια ζώνη σταθερότητας και συνεργασίας σε μια ζώνη αντιπαράθεσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης