Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή από τον Ναύαρχο Radakin (Βρετανία): Σε μειονεκτική θέση για μήνες η Ουκρανία

Παραδοχή από τον Ναύαρχο Radakin (Βρετανία): Σε μειονεκτική θέση για μήνες η Ουκρανία
Ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού δήλωσε ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση στο έδαφος
Η Ουκρανία αναμένεται να παραμείνει σε έλλειψη πυρομαχικών και σε μειονεκτική θέση στον πόλεμό της με τη Ρωσία για αρκετούς μήνες, έως ότου η Δύση συμφωνήσει σε περαιτέρω βήματα για την υποστήριξη του Κιέβου, παραδέχθηκε ο επικεφαλής των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.
Σύμφωνα με τον Guardian, ο ναύαρχος σερ Tony Radakin, μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο, δεν σχολίασε άμεσα τη γαλλική πρόταση για την ανάπτυξη δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά αντίθετα τόνισε την επείγουσα ανάγκη αύξησης της βιομηχανικής βοήθειας.
Ο επικεφαλής του στρατού δήλωσε ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση στο έδαφος, όπου ο στρατός της "αγωνίζεται όσον αφορά τα πυρομαχικά και τα αποθέματά του", με τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ να έχει σταματήσει από τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο και την Ευρώπη να μην είναι ακόμη σε θέση να καλύψει το κενό.
Ο Radakin δήλωσε ότι διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ σχετικά με το "πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία" - με νέες ανακοινώσεις που αναμένονται κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στην Ουάσινγκτον.

Απίθανη νέα αντεπίθεση των Ουκρανών

Η Ρωσία έχει ήδη "σε τακτικό επίπεδο κερδίσει σχετικά μικρές ποσότητες εδάφους", δήλωσε,  συμπεριλαμβανομένης της πόλης Avdiivka του ανατολικού μετώπου, η οποία καταλήφθηκε μετά από πέντε μήνες για την απώλεια 17.000 Ρώσων νεκρών και 30.000 τραυματιών.
Σκληρές μάχες διεξάγονται κοντά στο Chasiv Yar, μια άλλη πόλη στο Ντονμπάς, όπου η Ουκρανία υποχώρησε μετά την απώλεια του Μπαχμούτ πέρυσι.
"Σφοδρές μάχες διεξάγονται ήδη στα περίχωρα" του Ivanivske  και της Bogdanivka, δύο χωριών αμέσως ανατολικά, δήλωσε εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.
"Νομίζω ότι αυτή είναι η δύσκολη κατάσταση που είναι πιθανό να διαρκέσει τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες", κατέληξε ο Radakin, υποδηλώνοντας ότι το Κίεβο δεν είναι πιθανό να είναι σε θέση να ξεκινήσει νέα αντεπίθεση μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού το νωρίτερο και πιθανότατα μέχρι το επόμενο έτος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης