Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρώπη Βαβέλ ή απλά μπάχαλο; - Kallas (Εσθονία): Δεν υπήρξε πρόταση Macron για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ευρώπη Βαβέλ ή απλά μπάχαλο; - Kallas (Εσθονία): Δεν υπήρξε πρόταση Macron για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία
Μάλλον κάτι χάθηκε στη μετάφραση υποστήριξε η πρωθυπουργός της Εσθονίας
Μετά τον πανικό που ξέσπασε από τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron σχετικά με το ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μελλοντικά η ανάπτυξης χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία αλλά και τις αποστάσεις που πήραν σύσσωμα τα ευρωπαϊκά κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ από αυτήν την προοπτική, η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Kaja Kallas έρχεται να επιβεβαιώσει το απόλυτο μπάχαλο που επικρατεί στο εσωτερικό της Ένωσης.
Η Kallas ούτε λίγο ούτε πολύ, υπογράμμισε πως ουδέποτε υπήρξε σχετική πρόταση από τον Γάλλο πρόεδρο και πως κάτι, κάπου … χάθηκε στη μετάφραση.
«Το θέμα της αποστολής στρατευμάτων της Δύσης στην Ουκρανία δεν συζητήθηκε ως συγκεκριμένη πρόταση» ανέφερε η Kallas, η οποία τόνισε: «Στην πραγματικότητα δεν είχε να κάνει με τη μεταφορά στρατευμάτων.
Δεν ήταν πρόταση.
Ίσως κάτι, κάπου να χάθηκε στη μετάφραση.
Δεν είναι αυτό το θέμα των διαπραγματεύσεων τώρα.
Η Εσθονία, εδώ και δύο χρόνια, δεν έχει συζητήσει το σενάριο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία καθώς αυτό δεν είναι κάτι που μας έχουν ζητήσει οι Ουκρανοί» επισήμανε η Kallas.
Σημειώνεται πως ο Macron στην περίφημη διάσκεψη που έγινε στο Παρίσι για την ασφάλεια της Ουκρανίας, υποστήριξε ότι η ΕΕ συμφώνησε στη δημιουργία ενός «ένατου συνασπισμού για βαθιά χτυπήματα στη Ρωσία με πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς», τόνισε ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία από το να νικήσει σε αυτόν τον πόλεμο και υπογράμμισε ότι οι ηγέτες των δυτικών χωρών έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης