Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαγορεύει την είσοδο στους λομπίστες της Amazon

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαγορεύει την είσοδο στους λομπίστες της Amazon
Είναι μόλις η δεύτερη φορά που απαγορεύεται στους λομπίστες μιας εταιρείας η είσοδος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Προηγήθηκε η Monsanto το 2017
Οι λομπίστες του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon πρόκειται να απαγορευτούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της κλιμακούμενης διαμάχης για τη διαφάνεια και τις συνθήκες εργασίας.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε ότι οι κάρτες πρόσβασης που δίνουν στους λομπίστες της Amazon την άδεια να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του θα αποσυρθούν, αφού μια ομάδα ευρωβουλευτών κατήγγειλε ότι η εταιρεία είχε επανειλημμένα αρνηθεί να συνεργαστεί μαζί της σχετικά με την προσέγγισή της για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις συνθήκες εργασίας.
Είναι μόλις η δεύτερη φορά που απαγορεύεται στους λομπίστες μιας εταιρείας η είσοδος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού το 2017 απαγορεύτηκε η είσοδος στους εκπροσώπους της αγροχημικής εταιρείας Monsanto.

Η αντίδραση της Amazon


Η Amazon αναφέρει σε δήλωσή της: "Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με αυτή την απόφαση, καθώς θέλουμε να συνεργαστούμε εποικοδομητικά με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Ως εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ΕΕ για περισσότερα από 25 χρόνια και έχει πλέον περισσότερους από 150.000 μόνιμους υπαλλήλους εδώ, λαμβάνουμε εξαιρετικά σοβαρά υπόψη τη δέσμευσή μας με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στις Βρυξέλλες και σε ολόκληρη την Ευρώπη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης