Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκλονιστικό – Σκληρά η Ρωσία ταπεινώνει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, παλιοσίδερα τα όπλα των δυτικών

Συγκλονιστικό – Σκληρά η Ρωσία ταπεινώνει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, παλιοσίδερα τα όπλα των δυτικών
Patriot, NASAMS, Abrams, Archer, Paladin, CAESAR… έχουν υποστεί τρομακτική καταστροφή
Η υποτιθέμενη «ανωτερότητα» των όπλων του ΝΑΤΟ… δέχθηκε ένα συγκλονιστικό πλήγμα….
Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε δραματική αύξηση στην καταστροφή δυτικών όπλων στην Ουκρανία….
Εκατοντάδες κομμάτια από τα καλύτερα τεθωρακισμένα, συστήματα πυροβολικού, συστήματα αεράμυνας κ.λπ. καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της πολυδιαφημισμένης αντεπίθεσης των ουκρανών.
Η κατάσταση για τα όπλα της Δύσης πάνε ακόμη χειρότερα.
Μόλις στα τέλη Ιανουαρίου, έχασαν αρκετούς τύπους του πιο πρόσφατου εξοπλισμού του ΝΑΤΟ.
Στις 23 Ιανουαρίου, αρκετές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν την καταστροφή του πρώτου (και μέχρι στιγμής, του μοναδικού) συστήματος αεράμυνας SAMP-T στην υπηρεσία του.
Στη συνέχεια, υπήρξε η αναφερόμενη καταστροφή του τελευταίου γερμανικής κατασκευής συστήματος αεράμυνας «Skynex» μικρής εμβέλειας.
Η αναφερόμενη τιμή και των δύο όπλων είναι 182 εκατομμύρια ευρώ (σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια).

Εκτός από τα συστήματα SAM, τα δυτικά τεθωρακισμένα απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι απλά έχτισαν ψεύτικους μύθους.
Συγκεκριμένα, πρόσφατα πλάνα μάχης από τον τομέα Zaporozhye της πρώτης γραμμής δείχνουν ότι ένα άλλο βρετανικής κατασκευής Challenger 2 να καταστρέφεται από τις ρωσικές δυνάμεις. Μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού κατεστραμμένων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων, οι Ρώσοι στρατιώτες κινηματογράφησαν επίσης αρκετά άρματα μάχης Leopard 2A4 γερμανικής κατασκευής εξοπλισμένα με το Kontakt-1 ERA της Σοβιετικής εποχής (εκρηκτική αντιδραστική πανοπλία), καθώς και το αμερικανικής κατασκευής M113 και ολλανδικής κατασκευής YPR-765 APC (τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού).

Δεν υπάρχει τέλος στην καταστροφή νατοϊκού οπλισμού στην Ουκρανία

Ωστόσο, οι πιο πρόσφατες ρωσικές πολεμικές επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει τέλος στο ρεύμα του κατεστραμμένου εξοπλισμού του δυτικού και του καθεστώτος του Κιέβου.
Για άλλη μια φορά, το θρυλικό πλέον Lancet της ZALA του ομίλου Καλάσνκιοφ αποδεικνύεται εντυπωσιακά καταστροφικό

Τουλάχιστον 36 οχήματα των Ουκρανικών δυνάμεων εξουδετερώθηκαν μεταξύ 16 και 23 Φεβρουαρίου χρησιμοποιώντας αυτά τα περιπλανώμενα πυρομαχικά/καμικάζι drones.
Αυτό περιλαμβάνει 12 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένου ενός γερμανικής κατασκευής Leopard 2A4, πέντε IFV (οχήματα μάχης πεζικού), συμπεριλαμβανομένων 2 γερμανικής κατασκευής Marders, 6 APC (τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού) και οχήματα υψηλής κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός αμερικανικού M113.
Επίσης δέκα ρυμουλκούμενα και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμερικανικής κατασκευής M777 και ενός Ιταλο-Βρετανικού FH70, δύο σταθμών ηλεκτρονικού πολέμου, ένα σύστημα ελέγχου και διοίκησης drone και ένα σοβιετικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας μικρής εμβέλειας «Strela-10».
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, περίπου 700 στρατιωτικοί στόχοι καταστράφηκαν σε πρόσφατες επιχειρήσεις εντός και γύρω από την Avdiivka.

Σκόνη και το αμερικανικό Abrams

Στην Ουκρανία έμελλε να γραφεί και το μοιραίο τέλος του αμερικανικού τεθωρακισμένου Abrams
Στις 22 Φεβρουαρίου, καταστράφηκε το M1150 Assault Breacher Vehicle (ABV), ένα αμερικανικό όχημα εκκαθάρισης ναρκών και εκρηκτικών βασισμένο στο σασί M1Abrams.
Αναμενόμενα, το ίδιο το άρμα κατασκευής των ΗΠΑ εντοπίστηκε επίσης περίπου την ίδια ώρα στην περιοχή δυτικά της Avdiivka.
Το «καλύτερο τανκ στον κόσμο» το M1Abrams που θα άλλαζε το παιχνίδι στην Ουκρανία όπως έλεγε το Πεντάγωνο, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ατσάλινο φέρετρο, όπως είχε προβλεφθεί προηγουμένως λόγω παρόμοιας απόδοσης συγκρίσιμων τεθωρακισμένων του ΝΑΤΟ.
Δηλαδή, λίγες μέρες μετά την εμπλοκή με ρωσικά στρατεύματα, το πρώτο M1 «Abrams» καταστράφηκε.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το «καλύτερο τανκ στον κόσμο» το M1Abrams καταστράφηκε από ένα φθηνό drones.
Τίποτε δεν διασώζεται από τη φωτιά της κόλασης

Σκληρό χτύπημα και στο σύστημα Patriot

Ωστόσο, η Ουκρανία χάνει ραγδαία στρατηγικά σημαντικό εξοπλισμό, όπως το σύστημα αεράμυνας «Patriot» και τους πυραύλους NASAMS.
Στις 22 Φεβρουαρίου, το Patriot εντοπίστηκε στο Chernobaevka στην περιφέρεια Kherson.
Οι πύραυλοι του Patriot είχαν μια πολύ δυσάρεστη «στενή συνάντηση» με δύο ρωσικές εναέριες βόμβες FAB-500 M-62 εξοπλισμένες με μονάδες ολίσθησης MPK….
Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το τέλος των προβλημάτων για την αεράμυνα του καθεστώτος του Κιέβου.
Στις 26 Φεβρουαρίου, διάφορες στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι το NASAMS (Νορβηγικό Προηγμένο Πυραυλικό Σύστημα Επιφανείας-Αέρος) καταστράφηκε επίσης στην περιοχή γύρω από το χωριό Malyshevka στην περιφέρεια Zaporozhye, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από τις γραμμές του μετώπου.
Αρχικά αναφέρθηκε ότι το σύστημα SAM ΗΠΑ-Νορβηγίας καταστράφηκε από το πυραυλικό σύστημα «Iskander».
Ωστόσο, τελικά επλήγει από το «Tornado-S» που είναι το αντίστοιχο ρωσικό HIMARS.

Το Tornado-S είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του BM-30 «Smerch» MLRS (σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων) σοβιετικής εποχής που περιλαμβάνει αρκετούς νέους τύπους πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου του κατευθυνόμενου από το GLONASS 9M542 με βεληνεκές έως και 130 χιλιόμετρα.
Μια βελτιωμένη παραλλαγή με την ονομασία 9M544 δοκιμάστηκε το 2020 και έχει αυτονομία 200 χιλιόμετρα.
Είναι εξίσου πιθανό ότι κάποιο από τα δύο χρησιμοποιήθηκε για την καταστροφή του συστήματος SAM κατασκευής ΝΑΤΟ.
Φαίνεται ότι ο ρωσικός στρατός εστιάζει σε όλα τα στρατηγικά σημαντικά πλεονεκτήματα των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου χωρίς να «χάνει το ενδιαφέρον» για άλλες μονάδες πρώτης γραμμής, ιδιαίτερα το πυροβολικό.
Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 48 ώρες, επιβεβαιώθηκε ότι καταστράφηκαν τουλάχιστον τρεις τύποι συστημάτων πυροβολικού που προμήθευσε η Δύση.
Αυτό περιλαμβάνει τα γαλλικής κατασκευής CAESAR, αμερικανικής κατασκευής M109A6 «Paladin» και σουηδικής κατασκευής αυτοκινούμενα οβιδοβόλα «Archer» (SPH).

Ένα ρωσικό drones αξίας 30.000 δολαρίων καταστρέφει χαλαρά νατοϊκά όπλα αξίας 14 εκατ δολαρίων

Και τα τρία φαίνεται να έχουν εξουδετερωθεί από το drones Lancets, αποδεικνύοντας πόσο θανατηφόρα και οικονομικά αποδοτικά είναι αυτά τα περιπλανώμενα πυρομαχικά - καμικάζι drones.
Συγκεκριμένα, η τιμή ενός μόνο Lancet είναι περίπου 30.000 δολάρια, ενώ το CAESAR κοστίζει έως και 7.000.000 δολάρια.
Η τιμή του M109A6 Paladin είναι πάνω από 14.000.000 δολάρια, ενώ το Archer κοστίζει περίπου 5.000.000 δολάρια.
Ωστόσο, η τεράστια διαφορά κόστους δεν είναι καν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις Ουκρανικές δυνάμεις, αλλά το γεγονός ότι η ήδη φρικτή αναλογία πυροβολικού έναντι του ρωσικού στρατού θα κατακρημνιστεί, επιδεινώνοντας περαιτέρω το πρόβλημα για τους Ουκρανούς.
Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, οι μονάδες πυροβολικού της Ρωσίας απολαμβάνουν αυτή τη στιγμή ένα εξαιρετικά άνετο πλεονέκτημα 12:1 δηλαδή για κάθε 12 ρωσικές οβίδες οι Ουκρανοί ρίχνουν. 
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων και τραυματισμών στρατιωτών στη σύγκρουση οφείλεται σε πυροβολικό και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αυτό μόνο θα επιδεινώσει τις ήδη τεράστιες απώλειες του καθεστώτος του Κιέβου που έφθασαν τις 444.000 στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης