Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική αναδιάρθρωση στον στρατό των ΗΠΑ – Η Ουκρανία άλλαξε τον τρόπο των πολέμων, παλεύουν με τα νέα δεδομένα οι στρατηγοί

Ιστορική αναδιάρθρωση στον στρατό των ΗΠΑ – Η Ουκρανία άλλαξε τον τρόπο των πολέμων, παλεύουν με τα νέα δεδομένα οι στρατηγοί
Ο στρατός των ΗΠΑ μειώνει το μέγεθος της δύναμής του
Κατά περίπου 24.000, ή σχεδόν 5%, θα μειωθεί ο στρατός των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να αναδιαρθρωθεί για να μπορέσει να πολεμήσει καλύτερα τον επόμενο μεγάλο πόλεμο.
Αυτό αποκαλύπτει το AP News, καθώς η στρατιωτική υπηρεσία των ΗΠΑ παλεύει με ελλείψεις στρατολόγησης που καθιστούσαν αδύνατη την προσέλκυση αρκετών στρατιωτών για να καλύψει όλες τις αρμοδιότητες
Οι περικοπές θα γίνουν κυρίως σε ήδη κενές θέσεις —όχι πραγματικούς στρατιώτες— συμπεριλαμβανομένων των θέσεων εργασίας που σχετίζονται με την επιχείρηση που διογκώθηκε κατά τη διάρκεια των πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, αλλά δεν χρειάζονται τόσο πολύ σήμερα.
Περίπου 3.000 από τις περικοπές θα προέρχονταν από τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του Στρατού.
Ταυτόχρονα, ωστόσο, το σχέδιο θα προσθέσει περίπου 7.500 στρατιώτες σε άλλες κρίσιμες αποστολές, συμπεριλαμβανομένων μονάδων αεράμυνας και αντι-drone και πέντε νέες ομάδες δράσης σε όλο τον κόσμο με βελτιωμένες δυνατότητες στον κυβερνοχώρο, τις πληροφορίες και τις δυνατότητες μεγάλης εμβέλειας.
Η Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Christine Wormuth, αποκάλυψε ότι αυτή και ο στρατηγός Randy George, ο αρχηγός του Στρατού, εργάστηκαν για να μειώσουν τον αριθμό των θέσεων όπου είχαν κενές ή υπερβολικές θέσεις.
«Απομακρυνόμαστε από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Θέλουμε να είμαστε τοποθετημένοι για επιχειρήσεις μάχης μεγάλης κλίμακας», είπε η Wormuth.
«Επομένως, εξετάσαμε πού υπήρχαν κομμάτια δυνάμεων που πιθανότατα συνδέονταν περισσότερο με την αντεπίθεση, για παράδειγμα, που δεν χρειαζόμαστε πια».
Ο George, από την πλευρά του, πρόσθεσε ότι οι αρχηγοί του Στρατού έκαναν πολλές αναλύσεις για να επιλέξουν τα μέρη που θα κόψουν.
Σύμφωνα με έγγραφο του Στρατού, η υπηρεσία είναι «σημαντικά υπερδομημένη» και δεν υπάρχουν αρκετοί στρατιώτες για να γεμίσουν τις υπάρχουσες μονάδες.
Οι περικοπές, είπε, είναι «χώροι» όχι «πρόσωπα» και ο Στρατός δεν θα ζητήσει από τους στρατιώτες να εγκαταλείψουν τη δύναμη.
Αντίθετα, η απόφαση αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα ότι για χρόνια ο Στρατός δεν ήταν σε θέση να καλύψει χιλιάδες κενές θέσεις.
Ενώ ο Στρατός, όπως είναι σήμερα δομημένος, μπορεί να έχει έως και 494.000 στρατιώτες, ο συνολικός αριθμός των εν ενεργεία στρατιωτών αυτή τη στιγμή είναι περίπου 445.000.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο στόχος είναι να εισαχθούν αρκετοί στρατιώτες τα επόμενα πέντε χρόνια για να φτάσουν σε επίπεδο 470.000.
Η προγραμματισμένη αναμόρφωση έρχεται μετά από δύο δεκαετίες πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν που ανάγκασε τον Στρατό να επεκταθεί γρήγορα και δραματικά προκειμένου να γεμίσει τις ταξιαρχίες που στάλθηκαν στο μέτωπο της μάχης.
Αυτό περιελάμβανε μια τεράστια αποστολή κατά της εξέγερσης για να πολεμήσει την Αλ Κάιντα, τους Ταλιμπάν και την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Με την πάροδο του χρόνου, η εστίαση του στρατού έχει μετατοπιστεί στον ανταγωνισμό μεγάλης ισχύος από αντιπάλους όπως η Κίνα και η Ρωσία, και σε απειλές από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.
Και ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα συστήματα αεράμυνας και στις ικανότητες υψηλής τεχνολογίας τόσο για τη χρήση όσο και για την αντιμετώπιση αερομεταφερόμενων και θαλάσσιων drones.

Ετοιμάζονται για μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις

Οι αρχηγοί του στρατού είπαν ότι εξέτασαν προσεκτικά όλες τις ειδικότητες εργασίας της υπηρεσίας σε αναζήτηση θέσεων για να περικόψουν.
Και εξέτασαν τη συνεχιζόμενη προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Στρατού, με νέα όπλα υψηλής τεχνολογίας, για να καθορίσουν πού θα πρέπει να επικεντρωθούν πρόσθετες δυνάμεις.
Σύμφωνα με το σχέδιο, ο Στρατός θα περικόψει περίπου 10.000 θέσεις για μηχανικούς και παρόμοιες θέσεις εργασίας που συνδέονταν με αποστολές κατά της εξέγερσης.
Επιπλέον 2.700 περικοπές θα προέλθουν από μονάδες που δεν αναπτύσσονται συχνά και μπορούν να περικοπούν, και 6.500 θα προέρχονται από διάφορες θέσεις εκπαίδευσης και άλλες θέσεις.
Επίσης, θα αποκοπούν περίπου 10.000 θέσεις από μοίρες ιππικού, ομάδες μάχης της ταξιαρχίας Stryker, ομάδες μάχης ταξιαρχίας πεζικού και ταξιαρχίες βοήθειας δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση ξένων δυνάμεων.
Οι αλλαγές αντιπροσωπεύουν μια σημαντική στροφή για τον Στρατό ώστε να προετοιμαστεί για μεγάλης κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια σε πιο εξελιγμένους εχθρούς.
Αλλά υπογραμμίζουν επίσης τις απότομες προκλήσεις στρατολόγησης που αντιμετωπίζουν όλες οι στρατιωτικές υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης