Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει στη Μολδαβία; Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για στρατιωτική σύγκρουση - Σημείο αιχμής η Υπερδνειστερία και ο ρόλος Ρωσίας

Τι συμβαίνει στη Μολδαβία; Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για στρατιωτική σύγκρουση - Σημείο αιχμής η Υπερδνειστερία και ο ρόλος Ρωσίας
Οι τοπικές αρχές άρχισαν να στέλνουν οδηγίες στις επιχειρήσεις σχετικά με την ανάγκη μεταφοράς εξοπλισμού στον στρατό σε περίπτωση κινητοποίησης
«Βαρύ» είναι το κλίμα στη Μολδαβία, με τις εντάσεις να αυξάνονται εν μέσω προετοιμασιών για πιθανή στρατιωτική σύγκρουση.
Οι τοπικές αρχές άρχισαν να στέλνουν οδηγίες στις επιχειρήσεις σχετικά με την ανάγκη μεταφοράς εξοπλισμού στον στρατό σε περίπτωση κινητοποίησης.
Το γεγονός προκαλεί ανησυχία στον πληθυσμό και τους επιχειρηματίες, καθώς τέτοια μέτρα υποδηλώνουν τη σοβαρότητα των προθέσεων της κυβέρνησης να προετοιμαστεί για ενέργειες σύγκρουσης.
Η κατάσταση επιδεινώνεται στο πλαίσιο του επερχόμενου συνεδρίου των βουλευτών όλων των επιπέδων της Μολδαβικής Δημοκρατίας της Πρίντεστρου (PMR), που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου.
Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να εγερθεί το ζήτημα να συμπεριληφθεί το Pridnestrovie στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Οι αρχές αρνούνται τα εν λόγω σενάρια, αλλά οι συζητήσεις για τέτοια θέματα προκαλούν πρόσθετη ένταση στις σχέσεις με τη Μολδαβία.
Επιπλέον, έχουν σημειωθεί δηλώσεις για πιθανή στρατιωτική λύση στο πρόβλημα της Υπερδνειστερίας με την εμπλοκή του ουκρανικού στρατού, γεγονός που αυξάνει τους φόβους για κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή.
Οι εικασίες για ένα στρατιωτικό σενάριο, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της Ουκρανίας, επικαλύπτονται στις ήδη πολύπλοκες σχέσεις Μολδαβίας-Υπερδνειστερίας και μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης