Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (Κομισιόν): Η απειλή ενός πολέμου μπορεί να μην είναι άμεση, αλλά δεν είναι αδύνατη

Von der Leyen (Κομισιόν): Η απειλή ενός πολέμου μπορεί να μην είναι άμεση, αλλά δεν είναι αδύνατη
Η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε η αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης πρέπει να έχει πρόσβαση σε κεφάλαια
Την ανάγκη τα κράτη-μέλη της ΕΕ να είναι προετοιμασμένα για τον κίνδυνο... ενδεχόμενου πολέμου, επισημαίνει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
Ειδικότερα, η ίδια επεσήμανε ότι τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι έτοιμα για «τους κινδύνους του πολέμου», ξεκινώντας με το επείγον έργο της «ανοικοδόμησης, αναπλήρωσης και εκσυγχρονισμού» των ενόπλων δυνάμεων του μπλοκ.

«Η απειλή του πολέμου μπορεί να μην είναι άμεση, αλλά δεν είναι αδύνατη», υπογράμμισε η von der Leyen, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και κατασκευή «της επόμενης γενιάς επιχειρησιακών δυνατοτήτων που κερδίζουν μάχες». «Αυτό σημαίνει υπερτροφοδότηση της αμυντικής βιομηχανικής μας ικανότητας την επόμενη πενταετία», υπογράμμισε.
«Η αμυντική βιομηχανία στην Ευρώπη χρειάζεται πρόσβαση σε κεφάλαια», δήλωσε η επικεφαλής της Επιτροπής. Η von der Leyen ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δημιουργήσει ένα γραφείο για την αμυντική καινοτομία στο Κίεβο, το οποίο θα φέρει την Ουκρανία «πιο κοντά» στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης