Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Με πυραύλους Patriot η κατάρριψη του αεροσκάφους Il -76 - Ταυτοποιούνται ο Ουκρανοί διοικητές

Ρωσία: Με πυραύλους Patriot η κατάρριψη του αεροσκάφους Il -76 - Ταυτοποιούνται ο Ουκρανοί διοικητές
Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το χωριό Liptsy στην περιοχή Kharkov της Ουκρανίας
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ταυτοποιεί όλους τους Ουκρανούς διοικητές που έδωσαν τη διαταγή να καταρριφθεί το αεροπλάνο Il-76 που μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου για ανταλλαγή, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Alexander Bastrykin, σε συνέντευξή του στο TASS.
"Η έρευνα για τον εντοπισμό ατόμων από τον ουκρανικό στρατό που εμπλέκονται σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση συνεχίζεται", τόνισε.

Κατάρριψη με πυραύλους Patriot

Ο Alexander Bastrykin δήλωσε ότι οι ερευνητές και οι εμπειρογνώμονες έχουν ήδη εντοπίσει τον τύπο των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στο αεροπλάνο.
"Πρόκειται για αντιαεροπορικούς κατευθυνόμενους πυραύλους MIM-104A του αμερικανικού συστήματος πυραύλων επιφανείας-αέρος Patriot", δήλωσε ο κορυφαίος ερευνητής.
Υπενθύμισε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το χωριό Liptsy στην περιοχή Kharkov της Ουκρανίας.
"Αρκετές εκατοντάδες θραύσματα από τα σώματα των θυμάτων βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA επέτρεψαν να εξαχθεί ένα αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα σχετικά με την υπαγωγή των κατασχεθέντων θραυσμάτων σωμάτων στα μέλη του πληρώματος, στους αξιωματικούς της στρατιωτικής αστυνομίας και στους 65 Ουκρανούς στρατιωτικούς που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του αεροσκάφους", πρόσθεσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας.
Στις 24 Ιανουαρίου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 πάνω από το έδαφος της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, στο οποίο επέβαιναν 74 άτομα, μεταξύ των οποίων 65 Ουκρανοί στρατιωτικοί, οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση, τονίζοντας ότι το Κίεβο γνώριζε για τη μεταφορά αιχμαλώτων προς ανταλλαγή και επιτέθηκε στο αεροπλάνο για να κατηγορήσει τη Μόσχα ότι εξόντωσε τους Ουκρανούς στρατιωτικούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης