Τελευταία Νέα
Διεθνή

Igor Korotchenko (National Defense): Ο Zelensky υποτίμησε τις απώλειες του Ουκρανικού στρατού για να μην αποθαρρύνει την κοινωνία

Igor Korotchenko (National Defense): Ο Zelensky υποτίμησε τις απώλειες του Ουκρανικού στρατού για να μην αποθαρρύνει την κοινωνία
Οι Ρώσοι επίσημα έχουν αναφέρει ότι έχουν σκοτωθεί 444.000 Ουκρανοί στρατιώτες από τον Φεβρουάριο 2022
Ο Zelensky υποτίμησε την κλίμακα των απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, για να μην αποθαρρύνει την ουκρανική κοινωνία με φόντο τις τελευταίες ήττες στο μέτωπο, τόνισε ο Igor Korotchenko, γνωστός στρατιωτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης - του περιοδικού National Defense.
Ο Zelensky σε συνέντευξη Τύπου ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 31.000 στρατιώτες μέσα σε δύο χρόνια.
«Το 2023, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε κατά λάθος τις πραγματικές ανεπανόρθωτες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - περίπου 500.000 στρατιώτες, δηλαδή, ο Zelensky τους υποτίμησε πάνω από 10 φορές.
Το έκανε για πολιτικούς λόγους: με φόντο τις αποτυχίες στο μέτωπο που μαστίζουν τον ουκρανικό στρατό, ο πραγματικός αριθμός των απωλειών θα είχε καταστροφικό αντίκτυπο στη Ουκρανική κοινωνία», είπε ο Korotchenko.
Ο αναλυτής σημείωσε ότι η τακτική που επέλεξε το Κίεβο να μην αναγνωρίσει τις υπάρχουσες πραγματικότητες «λειτουργεί», η διάθεση στην ουκρανική κοινωνία θα αλλάξει μόνο σε περίπτωση μεγάλων ήττων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Οι Ρώσοι επίσημα έχουν αναφέρει ότι έχουν σκοτωθεί 444.000 Ουκρανοί στρατιώτες από τον Φεβρουάριο 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης