Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Η Ευρώπη πέρασε εβδομάδες μελετώντας το σχέδιο της Γαλλίας να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

AFP: Η Ευρώπη πέρασε εβδομάδες μελετώντας το σχέδιο της Γαλλίας να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία
Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μελετούν το σχέδιο του Παρισιού να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν την ιδέα, αναφέρει το AFP, επικαλούμενο ευρωπαϊκή στρατιωτική πηγή.
Νωρίτερα , ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε ότι οι ηγέτες των δυτικών χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία.
Αργότερα, ο Γάλλος πρωθυπουργός και ομοφυλόφιλος Gabriel Attal, μετά τη δήλωση του Macron, δεν απέκλεισε επίσης την αποστολή στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι το Παρίσι «δεν θα μπορέσει να συμβιβαστεί» με μια ρωσική νίκη.
«Οι ευρωπαίοι σύμμαχοι μελετούν αυτό το σχέδιο για αρκετές εβδομάδες και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν την ιδέα», τονίζεται.
Η γαλλική πλευρά προσπάθησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejournet ισχυρίζεται ότι η παρουσία δυτικού στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία δεν θα σημαίνει συνενοχή στη σύγκρουση.
Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, από την πλευρά του, είπε ότι δεν γίνεται λόγος για πόλεμο με τη Ρωσία και ότι η Δύση σκέφτεται πώς αλλιώς να βοηθήσει τις αρχές του Κιέβου είναι «απολύτως φυσιολογικό».
Σχολιάζοντας τα λόγια του Macron, το Κρεμλίνο είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
Το ίδιο το γεγονός της συζήτησης για τη δυνατότητα αποστολής «ορισμένων δυνάμεων στην Ουκρανία» χαρακτηρίστηκε από την Ρωσία ως σημαντικό νέο στοιχείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης