Τελευταία Νέα
Διεθνή

Konstantin Kosachev (Ομοσπονδιακό συμβούλιο Ρωσίας): Στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία σημαίνει κήρυξη πολέμου στην Ρωσία

Konstantin Kosachev (Ομοσπονδιακό συμβούλιο Ρωσίας): Στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία σημαίνει κήρυξη πολέμου στην Ρωσία
Αυτή η λογική δεν είναι απλώς ελαττωματική, αλλά επικίνδυνη και αποτελεί καταστροφικό σενάριο υποστηρίζει ο Konstantin Kosachev
Η πιθανή απόφαση αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία από τις χώρες του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως άμεση συμμετοχή της συμμαχίας στις εχθροπραξίες ακόμη και ως κήρυξη πολέμου, δήλωσε ο Konstantin Kosachev, αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, μετά από δήλωση του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron.
«Αυτό είναι ένα σημείο όπου ξεκινά όχι μόνο η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο (ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό), αλλά μπορεί να ερμηνευθεί ως άμεση εμπλοκή της συμμαχίας σε εχθροπραξίες ή ακόμα και ως κήρυξη πολέμου»
Περιέγραψε τη λογική του Γάλλου ηγέτη ως επικίνδυνη: όσοι αρνούνται τη δυνατότητα αποστολής δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στη ζώνη σύγκρουσης σήμερα αρνήθηκαν κάποτε τη δυνατότητα να προμηθεύουν τανκς, αεροπλάνα και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
«Αυτή η λογική δεν είναι απλώς ελαττωματική, αλλά επικίνδυνη και αποτελεί καταστροφικό σενάριο.
Το οποίο, όπως βλέπουμε όλο και πιο συχνά, ορισμένοι ηγέτες της Δύσης δεν καταλαβαίνουν απολύτως.
Η τακτική του «σιγανού βράσιμου του βατράχου» σε καμία περίπτωση δεν πείθει.
Η Ρωσία ότι μπορεί να δεχτεί οτιδήποτε.
Επισήμανε ότι οι αρμόδιοι δυτικοί ειδικοί γνώριζαν πολύ καλά στο παρελθόν ότι υπήρχε ένα όριο στην υπομονή ή μια λεγόμενη κόκκινη γραμμή.
«Αυτό ακριβώς συνέβη με την επέκταση του ΝΑΤΟ και την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η οποία έγινε απλώς αναπόφευκτη σε ένα ορισμένο στάδιο.
Κάποια στιγμή το ΝΑΤΟ σκέφτηκε ότι αφού οι χώρες της Βαλτικής ήταν στο ΝΑΤΟ, η Μόσχα θα συμφωνούσε με τον ρόλο της Ουκρανίας.
Η Ρωσία αρνήθηκε να συμφιλιωθεί με τη σταδιακή αύξηση των απειλών για την ασφάλειά της και έκανε ότι μπορούσε για να εκφράσει τη θέση της στις δυτικές χώρες και να προσφέρει πραγματικές συμφωνίες για την αρχιτεκτονική ασφάλειας στο κωφό ΝΑΤΟ το οποίο προτίμησε να «βράσει τον βάτραχο».
Το ίδιο θα συμβεί σε περίπτωση επέμβασης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης