Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anatoly Antonov (Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ κατανοούν τους κινδύνους εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Anatoly Antonov (Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ κατανοούν τους κινδύνους εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία
Η επιστροφή στην αρχή του αδιαίρετου της ασφάλειας είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπούν οι συγκρούσεις αναφέρει ο Ρώσος διπλωμάτης
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορεί να μην κατανοούν τις συνέπειες της προοπτικής των συμμάχων τους να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov.
«Είναι προφανές ότι στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου που εξαπέλυσε η Δύση εναντίον μας, η εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ μπορούν να οδηγήσουν στις πιο αρνητικές συνέπειες.
Μια άλλη επιβεβαίωση αυτού είναι οι αδέσμευτοι ευρωπαϊκοί δορυφόροι της Ουάσιγκτον, που μιλούν δυνατά για το μέχρι τώρα αδιανόητο - αποστολή των δικών τους ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία.
Οι Αμερικανοί επιμελητές δεν μπορούν να μην συνειδητοποιήσουν τι συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη της κατάστασης», προειδοποίησε ο Anatoly Antonov.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, το Πεντάγωνο θα πρέπει να θυμάται τα βασικά της διεθνούς πολιτικής, δεδομένης της ιδιαίτερης ευθύνης της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για τη στρατηγική σταθερότητα.
«Η επιστροφή στην αρχή του αδιαίρετου της ασφάλειας είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπούν οι συγκρούσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής στην Ουάσιγκτον.
Ο Ρώσος πρεσβευτής επέστησε επίσης την προσοχή σε μια ανάρτηση του αμερικανικού στρατού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα την ημέρα για τις ρωσικές δυνάμεις.
Το έγγραφο αποκαλεί τη Ρωσία «εχθρό» των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που, σύμφωνα με τον Anatoly Antonov, «προκαλεί βαθιά ανησυχία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης