Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barr (Fed): Οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street οφείλουν να είναι πιο προσεκτικές

Barr (Fed): Οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street οφείλουν να είναι πιο προσεκτικές
Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να ενισχύσουν τα στάνταρ τους για τον πιστωτικό κίνδυνο και τη μόχλευση των εταίρων τους
Μεγαλύτερη προσπάθεια για τον εντοπισμό κινδύνων στους ισολογισμούς των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζονται πρέπει να καταβάλλουν οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κεντρικής τράπεζας στον τομέα της εποπτείας, Michael Barr.
Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να ενισχύσουν τα στάνταρ τους για τον πιστωτικό κίνδυνο και τη μόχλευση των εταίρων τους.
Ο ίδιος επικαλέστηκε το παράδειγμα της κατάρρευσης της Archegos Capital Management που οδήγησε σε ζημιές άνω των 10 δισ. δολ. σε αρκετές τράπεζες, για να δείξει τι μπορεί να συμβεί αν οι τράπεζες δεν έχουν πλήρως κατανοήσει την έκθεση τους.
"Οι τράπεζες χρειάζονται αξιόπιστες, ολοκληρωμένες, λεπτομερείς και τακτικές πληροφορίες για τους αντισυμβαλλομένους τους ώστε να λαμβάνουν συνετές αποφάσεις", ανέφερε ο Barr σε ομιλία του σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη.
"Η απόκτηση αυτών των πληροφοριών μπορεί να είναι μια πρόκληση, καθώς η δραστηριότητα του πελάτη είναι κάπου μακριά από την τράπεζα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης