Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
«Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε το Μαυροβούνιο στο επόμενο επίπεδο» τονίζει ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τη Διεύρυνση
Το Μαυροβούνιο αποτελεί την υποψήφια χώρα με την πλέον αξιοσημείωτη πρόοδο ως προς τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Oliver Varhelyi, ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τη διεύρυνση και τη γειτονία.
«Ήρθα με ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Το Μαυροβούνιο είναι η πιο προηγμένη υποψήφια χώρα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις . Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε το Μαυροβούνιο στο επόμενο επίπεδο. Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τα ενδιάμεσα σημεία αναφοράς. Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε», τόνισε σχετικά ο Varhelyi, με ανάρτησή του στο X.
Ο Varhelyi βρίσκεται επί του παρόντος σε διήμερη επίσκεψη εργασίας στην πρωτεύουσα της βαλανικής χώρας, Ποντγκόριτσα.
«Η διεύρυνση έχει αποκτήσει δυναμική. Ευχαρίστησα τον πρόεδρο Jakov Milatovic για την ισχυρή δέσμευσή του να επιταχύνει τη διαδικασία ολοκλήρωσης, ώστε το Μαυροβούνιο να είναι το επόμενο κράτος μέλος της ΕΕ. Η πόρτα είναι ανοιχτή. Η έγκαιρη παράδοση θα είναι το κλειδί», επεσήμανε ο Varhelji μετά από μια συνάντηση με τον Milatovic.
Το Μαυροβούνιο υπήρξε πρωτοπόρος μεταξύ των υποψηφίων χωρών στην ΕΕ.
Ο κύριος στόχος της σχετικά νέας κυβέρνησης του Μαυροβουνίου είναι να οδηγήσει τη χώρα και τους 620.000 πολίτες της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας στο δρόμο για την πλήρη ένταξη στην Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης