Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bowman (Fed): Είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουν οι μειώσεις των επιτοκίων

Bowman (Fed): Είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουν οι μειώσεις των επιτοκίων
Η Bowman ανέφερε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τα μακροοικονομικά στοιχεία
Κρύο νερό στις προσδοκίες για επιτοκιακές μειώσεις έχυσε η αξιωματούχος της Fed, Michelle Bowman.
Όπως είπε, ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μειώνεται με τα επιτόκια όμως να διατηρούνται στο σημερινό τους επίπεδο, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων.
Η Bowman ανέφερε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τα μακροοικονομικά δεδομένα προκειμένου να αξιολογεί την κατάλληλη πορεία για τη νομισματική πολιτική, ενώ επισήμανε αρκετούς κινδύνους που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πληθωριστικές πιέσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων από γεωπολιτικές συγκρούσεις, της χαλάρωσης των οικονομικών συνθηκών και της συνεχιζόμενης στενότητας στην αγορά εργασίας.
Την ίδια στιγμή, προειδοποίησε ότι τυχόν πρόωρη μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να απαιτήσει αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον.
"Ενώ η τρέχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής φαίνεται να είναι σε περιοριστικό επίπεδο, οδηγώντας τον πληθωρισμό στο 2% με την πάροδο του χρόνου, παραμένω πρόθυμη να αυξήσω τα επιτόκια σε κάποια μελλοντική συνεδρίαση, εάν τα εισερχόμενα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στον πληθωρισμό έχει σταματήσει ή αναστραφεί".

www.bankingnewsgr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης