Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατακραυγή για τον Biden στις ΗΠΑ - Σχολίασε τον αιματηρό πόλεμο στη Γάζα ... τρώγοντας παγωτό σε talk show

Κατακραυγή για τον Biden στις ΗΠΑ - Σχολίασε τον αιματηρό πόλεμο στη Γάζα ... τρώγοντας παγωτό σε talk show
Ο Αμερικανός πρόεδρος τροφοδότησε περαιτέρω την κριτική ότι αντιμετωπίζει επιπόλαια την αιματηρή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Από το ξέσπασμα του πολέμου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden αντιμετώπισε κατηγορίες ότι έχει υποτιμήσει τις ζωές των Παλαιστινίων, υπομένοντας ή και υποδαυλίζοντας την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.
H σχετική προβληματική διογκώθηκε όταν ο Biden έριξε σκιές ακόμη για τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις και υποτίμησε τις αυξανόμενες απώλειες αμάχων στη Γάζα ως «το τίμημα του πολέμου».
Χθες, ο Joe Biden τροφοδότησε περαιτέρω την κριτική ότι αντιμετωπίζει επιπόλαια την αιματηρή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή όταν έκανε μια σημαντική ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα, ενώ ... έτρωγε ένα χωνάκι παγωτού, κατά τη διάρκεια ενός αμερικανικού talk show.
«Εν τω μεταξύ, οι υπεύθυνοι αυτού του τρόμου γλείφουν τα παγωτά τους και μιλούν ότι είναι «αισιόδοξοι» ενώ μπλοκάρουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ [Συμβουλίου Ασφαλείας] και συνεχίζουν να μεταφέρουν περισσότερα όπλα στο Ισραήλ», έγραψε η Παλαιστίνια Αμερικανίδα συνήγορος Huwaida Arraf σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας την εξάπλωση του λιμού στη Γάζα.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Jeremy Scahill χαρακτήρισε την ανακοίνωση που συνοδεύεται από παγωτό «σουρεαλιστική».
«Αυτό φαίνεται τόσο ανεύθυνο, όσο και με το χωνάκι παγωτού, κωφό και απρόθυμο», έγραψε ο Ισραηλινοαμερικανός αναλυτής Mairav Zonszein σε δικό του σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Υπενθυμίζεται ότι οι Αμερικανοί, και ιδιαίτερα οι νεαρότεροι ψηφοφόροι απορρίπτουν ολοένα πιο εμφατικά τη στάση του Αμερικανού προέδρου ως προς τη σύγκρουση στη Μέσης Ανατολής, κάτι που αναμένεται να του κοστίσει στις προεδρικές εκλογές του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης