Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szijjarto (Ούγγρος ΥΠΕΞ): Ούτε ένα όπλο, ούτε ένας στρατιώτης μας δεν θα σταλεί στην Ουκρανία

Szijjarto (Ούγγρος ΥΠΕΞ): Ούτε ένα όπλο, ούτε ένας στρατιώτης μας δεν θα σταλεί στην Ουκρανία
«Ο πόλεμος δεν πρέπει να εμβαθύνει και να διευρυνθεί, αλλά να τελειώσει» ξεκαθάρισε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto ξεκαθάρισε με σημερινές δηλώσεις του ότι η Βουδαπέστη του δεν είναι διατεθειμένη να στείλει όπλα ή στρατιώτες στην Ουκρανία.
«Ακούμε και βλέπουμε νέα για τη συνάντηση στο Παρίσι [που διεξήχθη] χθες το βράδυ. Η θέση της Ουγγαρίας είναι σαφής και σταθερή: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να στείλουμε ούτε όπλα ούτε στρατιώτες στην Ουκρανία», δήλωσε ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας με ανάρτησή του στο Facebook.
«Ο πόλεμος δεν πρέπει να εμβαθύνει και να διευρυνθεί, αλλά να τελειώσει», πρόσθεσε σε κατηγορηματικό τόνο.
Νωρίτερα, ο Szijjarto έφτασε στην Τσεχία για τη συνάντηση των πρωθυπουργών της Ομάδας του Visegrad, μιας πολιτιστικής και πολιτικής συμμαχίας τεσσάρων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης.
Περιατέρω, επεσήμανε ότι θα υπάρξει μεγάλη ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων μελών της Ομάδας του Visegrad.
«Το V4 (Ομάδα του Visegrad) έχει ιστορικά πλεονεκτήματα και αν κοιτάξετε τις τρέχουσες ευρωπαϊκές διαδικασίες, θα υπάρξει μεγάλη ανάγκη για στενή κεντροευρωπαϊκή συνεργασία για να αποτραπεί μια σειρά επικίνδυνων αποφάσεων των Βρυξελλών», εξήγησε ο Szijjarto.
Αν και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι τα επιμέρους κράτη της συμμαχίας έχουν διαφορετικές απόψεις για την ευρωπαϊκή στρατηγική απάντησης στον πόλεμο της Ουκρανίας και το ζήτημα της ειρήνης.
«Μόνο μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε την υποχρεωτική διανομή παράνομων μεταναστών, τη ροή φθηνών ουκρανικών σιτηρών που καταστρέφει τους αγρότες μας, τη φορολογική εναρμόνιση που επιδιώκει να επιβάλει φορολογικές αυξήσεις που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την ανταγωνιστικότητά μας και τις ιδεολογικές διακρίσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας», τόνισε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ.
Υπενθυμίζεται ότι το V4 είναι μια πολιτική συμμαχία τεσσάρων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, ήτοι της Σλοβακίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.
Όλες τους είναι μέλη της ΕΕ αλλά και σύμμαχοι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης