Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μοναδικό επίτευγμα: Έτοιμος ο Προμηθέας - «Σάρωσε» στις δοκιμές το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-500 - Εμβέλεια μέχρι 600 km

Μοναδικό επίτευγμα: Έτοιμος ο Προμηθέας - «Σάρωσε» στις δοκιμές το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-500 - Εμβέλεια μέχρι 600 km
Είναι ικανό να λειτουργεί σε υψόμετρα έως 200 km και σε εμβέλεια έως και 600 km, γεγονός που καθιστά δυνατή την αποτελεσματική αντιμετώπιση όχι μόνο αεροδυναμικών, αλλά και διαστημικών απειλών
Το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-500 Prometheus ολοκλήρωσε με επιτυχία μια σειρά δοκιμών, επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του να καταρρίπτει υπερηχητικούς στόχους.
Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην εκτεταμένη εργασία που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, κατά την οποία το συγκρότημα έδειξε την υψηλότερη αποτελεσματικότητα έναντι των υπαρχόντων και μελλοντικών υπερηχητικών όπλων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο «Προμηθέας» θα αρχίσει να εντάσσεται σε υπηρεσία με τα στρατεύματα φέτος, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά το δυναμικό αεράμυνας/πυραυλικής άμυνας της χώρας.
Ο εμπειρογνώμονας Dmitry Kornev εξύμνησε τις δυνατότητες του S-500, τονίζοντας ότι το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο εναντίον κεφαλών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων που κινούνται με υπερηχητικές ταχύτητες, αλλά και εναντίον κατευθυνόμενων κεφαλών, καθώς και συστημάτων μικρότερης εμβέλειας.
«Σύμφωνα με τις δυνατότητές του, το S-500 μπορεί να λειτουργήσει ενάντια σε κεφαλές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων και κινούνται με υπερηχητική ταχύτητα και μπορούν να λειτουργήσουν ενάντια σε κατευθυνόμενες κεφαλές, καθώς και παρόμοια συστήματα μικρότερου βεληνεκούς» , αναφέρει η Izvestia σύμφωνα με τον Kornev.
Το S-500 Prometheus αντιπροσωπεύει το πιο πρόσφατο επίτευγμα στον τομέα των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, με μοναδική ικανότητα να χτυπά στόχους στο κοντινό διάστημα.
Επίσης είναι ικανό να λειτουργεί σε υψόμετρα έως 200 km και σε εμβέλεια έως και 600 km, γεγονός που καθιστά δυνατή την αποτελεσματική αντιμετώπιση όχι μόνο αεροδυναμικών, αλλά και διαστημικών απειλών, συμπεριλαμβανομένων δορυφόρων σε χαμηλές γήινες τροχιές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης