Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: O Tusk απειλεί με embargo σε ουκρανικά προϊόντα, εάν η ΕΕ δεν αναλάβει δράση

Πολωνία: O Tusk απειλεί με embargo σε ουκρανικά προϊόντα, εάν η ΕΕ δεν αναλάβει δράση
Οι Πολωνοί αγρότες διαμαρτύρονται για τις εισαγωγές στα ουκρανικά σύνορα
Με διεύρυνση του embargo και σε άλλα ουκρανικά προϊόντα, εκτός των σιτηρών, απειλεί ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Donald Tusk, εάν δεν λάβει μέτρα η ΕΕ για να προστατεύσει τους αγρότες.
Ο Tusk προειδοποίησε την Τρίτη ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τη διεύρυνση της εθνικής απαγόρευσης των εισαγωγών ουκρανικών σιτηρών σε άλλα προϊόντα.
«Συζητάμε ότι θα ήταν δυνατό να επεκτείνουμε το εμπάργκο και σε άλλα προϊόντα, εάν η ΕΕ δεν βρει έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για να προστατεύσει την πολωνική και την ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε ο Tusk από την Πράγα.

Οργισμένοι οι Πολωνοί αγρότες

Οι Πολωνοί αγρότες διαμαρτύρονται για τις εισαγωγές στα ουκρανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της απόρριψης σιτηρών που προορίζονταν για άλλες αγορές από μια εμπορική αμαξοστοιχία πριν από μια εβδομάδα.
Θέλουν να επεκτείνουν την απαγόρευση και σε άλλα αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων, των αυγών και του κρέατος.
Εξάλλου, χιλιάδες αγρότες διαδήλωσαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Πολωνίας για να διαμαρτυρηθούν για τις γεωργικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις εισαγωγές φθηνών τροφίμων από τη γειτονική Ουκρανία.
Οι διαδηλωτές θέλουν η πολωνική κυβέρνηση να αποσυρθεί από την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, ένα σχέδιο που προορίζεται να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή και να βοηθήσει το περιβάλλον με μέτρα που, όπως λένε, είναι πολύ δαπανηρά.
Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες θέλουν επίσης να σφραγιστούν τα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία για τις εισαγωγές σιτηρών και άλλων προϊόντων διατροφής που, όπως υποστηρίζουν, ρίχνουν τις τιμές που μπορούν να λάβουν οι αγρότες στην εγχώρια αγορά.
Οι διαδηλωτές σχεδίαζαν να καταλήξουν μπροστά από τα γραφεία του πρωθυπουργού Tusk, ο οποίος βρίσκεται στην Πράγα για συνάντηση με τον Τσέχο ομόλογό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης