Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απαράδεκτη παρέμβαση Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ) υπέρ της αρπαγής των παγωμένων ρωσικών assets

Απαράδεκτη παρέμβαση Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ) υπέρ της αρπαγής των παγωμένων ρωσικών assets
Η Yellen απηύθυνε έκκληση στις G7 να βρουν τρόπους να «ξεκλειδώσουν την αξία» των παγωμένων ρωσικών στοιχείων ενεργητικού για τη στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανία

Με μία απαράδεκτη παρέμβασή της, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, πιέζει για την αρπαγή των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας, προς όφελος της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Yellen απηύθυνε έκκληση στις μεγαλύτερες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου να βρουν τρόπους να «ξεκλειδώσουν την αξία» των παγωμένων ρωσικών στοιχείων ενεργητικού για τη στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας αλλά και την ανοικοδόμηση της χώρας μετά τον πόλεμο.
Η Yellen τόνισε ότι υπάρχουν ισχυροί ηθικοί και οικονομικοί λόγοι για να «προχωρήσουμε μπροστά».
«Αυτή θα ήταν μια αποφασιστική απάντηση στην άνευ προηγουμένου απειλή που θέτει η Ρωσία στην παγκόσμια σταθερότητα» υπογράμμισε η Γέλεντ ην Τρίτη στο Σάο Πάολο πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7.
«Θα καθιστούσε σαφές ότι η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει παρατείνοντας τον πόλεμο και θα έδινε κίνητρα για να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια δίκαιη ειρήνη με την Ουκρανία» πρόσθεσε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών.

Σκληρά αντίποινα από τη Ρωσία

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τη Δύση ότι θα προχωρήσει σε σκληρά αντίποινα, εάν υλοποιηθεί η αρπαγή των περιουσιακών της στοιχείων.
Η Ρωσία θα δώσει μια συμμετρική απάντηση σε κάθε ενέργεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που θα στοχεύει τα δεσμευμένα περιουσιακά της στοιχεία στο εξωτερικό, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov.
«Δεν έχουμε λιγότερα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία από όσα κατέχει η Δύση», δήλωσε ο Siluanov σε συνέντευξή του στην κρατική υπηρεσία ειδήσεων RIA Novosti.
Δεν διευκρίνισε ποια δυτικά περιουσιακά στοιχεία εννοούσε, αν και το RIA μετέδωσε ότι η απάντησή του ήταν απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τα δεσμευμένα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης