Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση: Νεκροί πάνω από 444.000 Ουκρανοί στρατιώτες – Σκοτώνονται 800 την ημέρα

Κόλαση: Νεκροί πάνω από 444.000 Ουκρανοί στρατιώτες – Σκοτώνονται 800 την ημέρα
Μετά την Avdiivka ο ρωσικός στρατός βελτιώνει τις θέσεις του σε Donetsk, Kupyansk είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu
Στις τεράστιες απώλειες που υφίσταται ο ουκρανικός στρατός στο πεδίο της μάχης αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu.
Σύμφωνα με τον Shoigu, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 444.000 Ουκρανοί στρατιώτες, ενώ όπως είπε από την αρχή του 2024 σκοτώνονται κατά μέσο όρο σε ημερήσια βάση, πάνω από 800.

Νέα εδάφη

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι μετά την απελευθέρωση της Avdiivka από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αυτές βελτιώνουν τις θέσεις τους στις κατευθύνσεις του Donetsk και του Kupyansk, καταλαμβάνοντας διαρκώς νέα εδάφη και επαναχαράσσοντας τα σύνορα.
Όπως είπε, από την αρχή του 2024 οι Ρώσοι έχουν απελευθερώσει εδάφη σε μια έκταση 327 τετραγωνικών χιλιομέτρων προς όλες τις κατευθύνσεις.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι την περασμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να φύγουν από τους οικισμούς Pobeda, Lastochkino και Severnoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Πέρα από τις απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, ο Shoigu είπε πως οι Ουκρανοί χάνουν κατά μέσο όρο καθημερινά και περισσότερα από 120 όπλα.

Κατάρρευση μετώπου

Σύμφωνα με τον Shoigu, οι Ουκρανοί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις υπόλοιπες εφεδρείες τους για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση και να αποτρέψουν την κατάρρευση του μετώπου».
Παρόλο αυτά, όπως είπε, ο ρωσικός στρατός καταστρέφει τις ουκρανικές εφεδρείες και δεν τους επιτρέπει να μεταφερθούν στη πρώτη γραμμή μάχης .
«Όλα αυτά μαρτυρούν τη ματαιότητα της στρατηγικής των ΗΠΑ να περιορίσουν τη Ρωσία σε βάρος των ζωών των Ουκρανών και τη μεγάλης κλίμακας στρατιωτικοοικονομική υποστήριξη στο καθεστώς του Κιέβου» υποστήριξε ο Shoigu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης