Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Στόχος η πολυπολική παγκόσμια τάξη - Η Δύση απέτυχε να απομονώσει τη Ρωσία

Lavrov: Στόχος η πολυπολική παγκόσμια τάξη - Η Δύση απέτυχε να απομονώσει τη Ρωσία
Η Μόσχα θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διαμόρφωση μιας πιο δίκαιης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, διαμήνυσε ο Lavrov
(upd) Η Ρωσία, σε αντίθεση με τη Δύση, προσφέρει σχέσεις ισότητας στους εταίρους της, διαμήνυσε δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, κατά την τελετή έναρξης του δεύτερου συνεδρίου του Διεθνούς Ρωσόφιλου Κινήματος, σκιαγραφώντας τις προτεραιότητες για μία νέα πολυπολική παγκόσμια τάξη.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας διαμήνυσε επίσης ότι η προσπάθεια της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία, απέτυχε πλήρως.
«Θα σημειώσω τους στενούς δεσμούς που αναπτύσσουμε με τις περιφερειακές ενώσεις ολοκλήρωσης σε όλα τα μέρη της παγκόσμιας πλειοψηφίας: τόσο με τους εκπροσώπους της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής», σημείωσε ο Lavrov.
«Έχουμε δημιουργήσει στενές σχέσεις και θα συνεχίσουμε να τις καλλιεργούμε σε ισότιμη, αμοιβαία επωφελή βάση ως εποικοδομητική εναλλακτική λύση στην πολιτική πορεία που προσπαθεί να προωθήσει η Δύση μέσω των διεθνών αναπτυξιακών δομών που ελέγχει», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Tass.

Πολυπολική παγκόσμια τάξη

Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους στο συνέδριο ότι η Μόσχα, μαζί με τους συμμάχους, τους εταίρους και τους συνεργάτες της από τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου και της Ανατολής, θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διαμόρφωση μιας πιο δίκαιης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, «η οποία θα λαμβάνει υπόψη την πολιτιστική και πολιτισμική ποικιλομορφία του κόσμου και θα στοχεύει στην εξασφάλιση της ευημερίας και της ευημερίας της ανθρωπότητας στο σύνολό της και όχι μόνο ορισμένων ελίτ».

Η Δύση απέτυχε να απομονώσει τη Ρωσία

Οι προσπάθειες των δυτικών χωρών να απαγορεύσουν τη συνεργασία με τη Ρωσία δεν εμποδίζουν κανέναν, καθώς η πρωτοβουλία για την απομόνωση της Ρωσίας έχει αποτύχει πλήρως, διαμήνυσε ο Lavrov.
«Αυτές τις μέρες, είναι σαφές σε όλους τους νηφάλια σκεπτόμενους ανθρώπους ότι οι προσπάθειες των δυτικών πρωτευουσών να απαγορεύσουν τη συνεργασία με τη Ρωσία δεν σταματούν κανέναν εκτός από τους υποκινητές τους, και σε αυτό έχετε συμβάλει και εσείς», δήλωσε ο Lavrov στους συμμετέχοντες στο συνέδριο.
Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε ότι «η καταστροφική πολιτική πορεία των δυτικών ελίτ προς την απομόνωση της Ρωσίας, μεταξύ άλλων στον παγκόσμιο χώρο της πληροφορίας και του πολιτισμού», γενικά η πολιτική να ακυρώσουν οτιδήποτε σχετίζεται με τη Ρωσία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, «έχει αποτύχει πλήρως».
«Η παγκόσμια κοινότητα ενδιαφέρεται ειλικρινά για αμερόληπτες, ολοκληρωμένες, ειλικρινείς εκτιμήσεις των αιτιών των σημερινών γεωπολιτικών εντάσεων, δεν εγκρίνει τον κατακλυσμό παραπληροφόρησης και ψεύδους που εκτοξεύουν τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τη συλλογική Δύση, τουλάχιστον τη συντριπτική τους πλειοψηφία», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Lavrov, «η Ρωσία έχει πλήθος αληθινών, δοκιμασμένων φίλων παντού, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ευρώπης».
«Και όλοι τους όχι μόνο δείχνουν ενδιαφέρον για εμάς, αλλά και μοιράζονται τις αξίες που προωθούμε, κοινές για όλες τις παγκόσμιες θρησκείες και πολιτισμούς», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης