Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Putin προετοιμάζεται για πόλεμο μεγάλης κλίμακας κατά του ΝΑΤΟ - Τι «βλέπουν» Αμερικανοί αναλυτές

O Putin προετοιμάζεται για πόλεμο μεγάλης κλίμακας κατά του ΝΑΤΟ - Τι «βλέπουν» Αμερικανοί αναλυτές
Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε τη Δευτέρα διάταγμα με το οποίο επανιδρύονται επισήμως οι στρατιωτικές περιφέρειες της Μόσχας και του Λένινγκραντ στη δυτική Ρωσία
Η επανασύσταση δύο στρατιωτικών περιφερειών στη Ρωσία από τον πρόεδρο Vladimir Putin, θα μπορούσε να σημαίνει ότι προετοιμάζεται για έναν πιθανό μελλοντικό συμβατικό πόλεμο μεγάλης κλίμακας κατά του ΝΑΤΟ μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές.
Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε τη Δευτέρα διάταγμα με το οποίο επανιδρύονται επισήμως οι στρατιωτικές περιφέρειες της Μόσχας και του Λένινγκραντ στη δυτική Ρωσία, οι οποίες δεν υφίστανται από το 2010.
Επίσης, υπέγραψε ένα άλλο διάταγμα που αναφέρει ότι η υπάρχουσα νότια στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας περιλαμβάνει πλέον το σύνολο των ουκρανικών περιοχών Χερσώνα, Ζαπορίζια, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ και όχι μόνο τις περιοχές που βρίσκονται σήμερα υπό ρωσική κατοχή.

Μακροπρόθεσμοι στόχοι του Putin

Στρατιωτικοί αναλυτές του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) δήλωσαν ότι η συμπερίληψη κατεχόμενων και μη κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών δείχνει το "μαξιμαλιστικό" σχέδιο της Ρωσίας να απορροφήσει και τις πέντε περιοχές.
Το ISW δήλωσε επίσης ότι η αναδημιουργία των περιφερειών της Μόσχας και του Λένινγκραντ παραπέμπει σε πιο μακροπρόθεσμους στόχους.
Οι περιφέρειες συγχωνεύθηκαν αρχικά το 2010 για να σχηματίσουν μια ευρύτερη δυτική στρατιωτική περιφέρεια, ανέφερε το thinktank.
Πλέον ο Putin επαναφέρει την πρότερη κατάσταση.
Οι επανιδρυθείσες περιφέρειες θα επιτρέψουν στη Ρωσία να τοποθετηθεί ταυτόχρονα εναντίον του ΝΑΤΟ και να εξορθολογήσει τη διοίκηση και τον έλεγχο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε το ISW, υποδηλώνοντας ότι η Μόσχα θα μπορούσε να προετοιμάζεται για έναν πιθανό μελλοντικό συμβατικό πόλεμο μεγάλης κλίμακας εναντίον του ΝΑΤΟ μακροπρόθεσμα.

isw.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης