Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές, η προσοχή στον πληθωρισμό

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές, η προσοχή στον πληθωρισμό
Oι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία των επιτοκίων της Fed
Με οριακές μεταβολές διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παλεύοντας για κατεύθυνση, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία των επιτοκίων της Fed.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,1% στις 17.451 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,1% στις 7.691 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.933 με πτώση 0,1%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,2% στις 32.612 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει πτώση 0,1% στις 10.120 μονάδες.
Τα futures της Wall Street καταγράφουν οριακές μεταβολές.

Προσοχή εν όψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό

Οι μετοχές σε όλο τον κόσμο σκαρφάλωσαν σε υψηλά ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, αλλά έκτοτε έκαναν μια παύση για να πάρουν ανάσα ενόψει της δημοσίευσης μιας σειράς στοιχείων για τον πληθωρισμό που είναι πιθανό να επηρεάσουν τις σκέψεις για τη μελλοντική νομισματική πολιτική.
Η ευρωζώνη πρόκειται να δημοσιεύσει τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Φεβρουάριο την Παρασκευή, ενώ οι εκθέσεις από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία αναμένονται την Πέμπτη.
Στις ΗΠΑ, ο προτεινόμενος δείκτης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες αναμένεται την Πέμπτη και προβλέπεται να αυξηθεί κατά 0,4% τον Ιανουάριο.
Οι πρόσφατες ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει εύρωστη, ωθώντας τους επενδυτές να αναβάλουν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων από την Fed για αργότερα μέσα στο έτος.
Ο δομικός πληθωρισμός των καταναλωτών στην Ιαπωνία επιβραδύνθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, αλλά ξεπέρασε τις προβλέψεις και διατηρήθηκε στο στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας, ενώ ο πληθωρισμός στο λιανικό εμπόριο του Ηνωμένου Βασιλείου επιβραδύνθηκε στο 2,5% τον Φεβρουάριο, πτώση από 2,9% τον Ιανουάριο και το χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάρτιο του 2022.

Στο ταμπλό

Στον εταιρικό τομέα, η μετοχή της Puma σημείωσε άνοδο 2,4% παρά το γεγονός ότι η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών δήλωσε ότι αναμένει ένα ασθενέστερο πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς οι αρνητικές συναλλαγματικές επιδράσεις συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις.
Η μετοχή της Munich Re σημείωσε άνοδο 1,5% αφού τα κέρδη του αντασφαλιστικού κολοσσού μειώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2023, εν μέρει λόγω του τυφώνα Otis, αλλά και πάλι ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.
Είχε επίσης ανακοινώσει αργά τη Δευτέρα σχέδια να επιστρέψει περίπου 3,5 δισ. ευρώ στους μετόχους μέσω ενός νέου προγράμματος επαναγοράς και ενός αυξημένου μερίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης