Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι μύθοι της Δύσης καταρρέουν - Πώς ένα φθηνό drone έκανε σκόνη το αμερικανικό τανκ M1A2 Abrams

Οι μύθοι της Δύσης καταρρέουν - Πώς ένα φθηνό drone έκανε σκόνη το αμερικανικό τανκ M1A2 Abrams
Σύμφωνα με πληροφορίες, το άρμα καταστράφηκε από τους στρατιωτικούς της ρωσικής 15ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού.
Οι σκληρές μάχες στην Avdiivka πέρα από την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εξουθενωμένες και με ελλιπή οπλισμό και ηθικό, ουκρανικές δυνάμεις απέδειξε ότι μαζί με τους Ουκρανούς καταρρέουν… και οι μύθοι της Δύσης.
Στη μάχη της Avdiivka οι Ρώσοι κατέστρεψαν ένα αμερικανικό άρμα μάχης M1A2 Abrams, υποστηρίζοντας μάλιστα πως αυτό έγινε… στάχτη αρκετά εύκολα.
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι, κάτι που αποτελεί αναμφίβολα σημάδι των καιρών για το πόσο έχει αλλάξει η μορφή του πολέμου, ότι το αμερικανικό αυτό τανκ, το οποίο αποτελεί μια τεράστια δύναμη πυρός κόστους περίπου 24 εκατομμυρίων δολαρίων, καταστράφηκε από… ένα φθηνό ρωσικό drone.

Οι Ρώσοι καταστρέφουν τους δυτικούς μύθους

Πλάνα από την πρώτη γραμμή επιβεβαίωσαν πως το τανκ καταστράφηκε μια μέρα αφότου ο ουκρανικός στρατός μοιράστηκε ένα βίντεο με το τανκ να βρίσκεται κοντά στις πρώτες γραμμές στην περιοχή Avdiivka.
Οι Ρώσοι στρατιώτες καταστρέφουν τους μύθους του παντοδύναμου δυτικού εξοπλισμού.
Το τανκ Abrams εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στο χωριό Berdychi.
Κινούνταν υπό τον στενό έλεγχο ενός ρωσικού αναγνωριστικού UAV.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το άρμα καταστράφηκε από τους στρατιωτικούς της ρωσικής 15ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού. Επίθεση από φθηνό drone FPV

Το άρμα αρχικά δέχθηκε επίθεση από το μικρό και φθηνό drone FPV και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η καταστροφή από αντιαρματικό εκτοξευτή χειροβομβίδων.
Η πρόσθετη ενεργή θωράκιση δεν έσωσε το τανκ από τη συνηθισμένη επίθεση μικρών δυνάμεων.
Τα άρματα μάχης Abrams από τις ΗΠΑ φέρεται να αναπτύχθηκαν με την 47η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία έχασε μεγάλο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ κατά την αποτυχημένη αντεπίθεση στην περιοχή Robotyne στην περιοχή Zaporizhia.
Τα άρματα μάχης Abrams αναπτύχθηκαν στην πρώτη γραμμή για πρώτη φορά στην περιοχή Avdiivka.
Προηγουμένως, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να διαβεβαιώσει το κοινό ότι τα προηγμένα οχήματα παίρνουν μέρος στις μάχες εδώ και μήνες, μοιράζοντας πλάνα από αυτά τα τανκς στις πίσω περιοχές. Οι Αμερικάνοι

Οι Αμερικάνοι είχαν απαγορεύσει στους Ουκρανούς να αναπτύξουν τα προηγμένα τανκ τους στην πρώτη γραμμή μέχρι το τελευταίο διάστημα σε μια προσπάθεια να σώσουν την κατεστραμμένη φήμη του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού.
Η τελική ανάπτυξη των αρμάτων μάχης Abrams στην Avdiivka σηματοδοτεί την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ουκρανικός στρατός στην κατεύθυνση του Donetsk.
Πρόσφατα, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα όχημα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων βασισμένο στο σύστημα Abrams στην ίδια περιοχή Avdiivka.
Όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ στέλνουν τα όπλα τους στον ουκρανικό στρατό, μεταξύ άλλων για να δείξουν την αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο της μάχης για να τα πουλήσουν σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, ο επαγγελματισμός του ρωσικού στρατού καταστρέφει τα σχέδιά τους και τον μύθο του παντοδύναμου δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού που δεν αντέχει στα χτυπήματα φθηνών μικρών UAV.
77_3.jpg
Vladimir Saldo (Kherson): Καταστράφηκε εύκολα το αμερικανικό τεθωρακισμένο Abrams

Τα στρατεύματα της 15ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού της Ρωσίας κατέστρεψαν ένα αμερικανικής κατασκευής άρμα μάχης Abrams, ενισχυμένο με αντιδραστική πανοπλία, ανακοίνωσε ο Vladimir Saldo κυβερνήτης της περιοχής Kherson.
«Μαχητές της 15ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού κατέστρεψαν ένα αμερικανικής κατασκευής άρμα Abrams στην περιοχή Avdiivka.
Αφού οι «στρατηγοί» του αμερικανικού Πενταγώνου είδαν να φλέγονται τα γερμανικά Leopard στο μέτωπο Zaporozhye, απέσυραν και τα 30 άρματα μάχης, που στάλθηκαν στο ουκρανικό καθεστώς, για αναβάθμιση, ήταν εξοπλισμένα με αντιδραστική πανοπλία και στάλθηκαν πίσω.
Αλλά αυτό δεν βοήθησε», είπε ο Saldo.
Σύμφωνα με τον Saldo, το τανκ Abrams εντοπίστηκε από ένα αναγνωριστικό drone και κατά την πρώτη του αποστολή μάχης καταστράφηκε.

Viktor Murakhovsky (Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής): Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν το Abrams γιατί δεν έχουν άλλα τανκ

Τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μια διμοιρία αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams στον τομέα Avdiivka, επειδή δεν είχαν άλλα τεθωρακισμένα σε αυτήν την περιοχή, τόνισε ο Viktor Murakhovsky, ένας από τους κορυφαίους Ρώσους στρατιωτικούς αναλυτές, αρχισυντάκτης του Arsenal of the Fatherland.
«Στην κατεύθυνση Avdiivka, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μια διμοιρία αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams - τρία ή τέσσερα τεθωρακισμένα.
Προηγουμένως, τα κρατούσαν πεισματικά σε εφεδρεία, αλλά έπρεπε να τα χρησιμοποιήσουν, αφού σε αυτόν τον τομέα, τους τελείωσαν όλα τα άλλα τανκ», είπε ο Viktor Murakhovsky.
Σημείωσε ότι «τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams M1A1 FEP που χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μια απογυμνωμένη έκδοση της θωράκισης - τα κιτ θωράκισης ουρανίου έχουν αφαιρεθεί, καθώς και μια απογυμνωμένη έκδοση του κιτ επικοινωνίας».
«Επιπλέον, το τανκ δεν είναι εξοπλισμένο με κιτ προστασίας και δεν διαθέτει κανένα μέσο αντιμετώπισης UAV.
Αντίθετα, είναι ένας εύκολος στόχος για τα ρωσικά όπλα». Ένα βίντεο με τη χρήση ενός από τα άρματα μάχης Abrams από τα ουκρανικά στρατεύματα στην κατεύθυνση Avdiivka αναρτήθηκε στο Telegram.
Το βίντεο δείχνει ένα τανκ αμερικανικής κατασκευής να κινείται κατά μήκος ενός χωματόδρομου στην ύπαιθρο και να πυροβολεί ορισμένους στόχους σε δασική περιοχή.
Όπως είπε ο Ian Gagin, σύμβουλος του επικεφαλής του Donetsk Denis Pushilin, το πρώτο Abrams που αναπτύχθηκε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη ζώνη ειδικής επιχείρησης καταστράφηκε στην περιοχή Avdiivka.
Φωτογραφίες και βίντεο ενός φλεγόμενου τανκ Abrams έκαναν τον γύρο του κόσμου.
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη καταστρέψει δεκάδες γερμανικά άρματα μάχης Leopard, ενώ έχουν επίσης καταστραφεί αρκετά βρετανικά Challenger και γαλλικά τροχοφόρα AMX-10RC.

National Interest (Αμερικανικό MME): Πολύ υπερεκτιμημένο το αμερικανικό Abrams, δεν είναι οπλικό σύστημα θαύμα...

Τα άρματα μάχης M1 Abrams, ένα από τα οποία καταστράφηκε στην Ουκρανία, είναι «σημαντικά υπερεκτιμημένα», γράφει η αμερικανική δημοσίευση National Interest, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν περισσότερες απώλειες και προτρέποντας να μην θεωρηθούν αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα ως «αήττητο θαυματουργό όπλο.
«Το M1 Abrams είναι πιθανώς πολύ υπερεκτιμημένο - ακριβώς όπως το βρετανικό Challenger 2 και το γερμανικό Leopard 2.
Ενώ τα M1, Challenger 2 και Leopard 2 θεωρούνται μερικά από τα καλύτερα άρματα μάχης που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε υπηρεσία, κανένα δεν πρέπει να θεωρείται ένα ανίκητο θαυματουργό όπλο», αναφέρει το National Interest.
Όπως σημειώνει το National Interest, οι μάχες στην Ουκρανία απέδειξαν ότι τα drones και τα αντιαρματικά όπλα μπορούν να αμφισβητήσουν ακόμη και τα πιο σύγχρονα και βαριά τεθωρακισμένα οχήματα.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το National Interest, τα τανκς θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στη σύγκρουση.
Το δημοσίευμα πιστεύει ότι το Abrams που καταστράφηκε στην περιοχή Avdiivka είναι σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης