Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (Διπλωματία ΕΕ): Η εποχή της δυτικής κυριαρχίας έφτασε στο τέλος της, ζοφερό το μέλλον την Ευρώπης

Borrell (Διπλωματία ΕΕ): Η εποχή της δυτικής κυριαρχίας έφτασε στο τέλος της, ζοφερό το μέλλον την Ευρώπης
Κατά τη γνώμη του Josep Borrell, η κατάσταση για την Ευρώπη έχει επιδεινωθεί από την ουκρανική κρίση και την αυξανόμενη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, μιλώντας για τις τρέχουσες γεωπολιτικές εντάσεις στον κόσμο και τις σχέσεις της Ευρώπης με τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου, είπε ότι η εποχή της δυτικής κυριαρχίας τελείωσε.
Η δήλωση δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Εξωτερικών της ΕΕ.
«Εάν οι τρέχουσες παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίσουν να εξελίσσονται σε μια κατεύθυνση «Δύση εναντίον υπολοίπων», το μέλλον της Ευρώπης κινδυνεύει, το μέλλον της είναι πλέον ζοφερό.
Η εποχή της δυτικής κυριαρχίας έχει όντως τελειώσει.
Αν και αυτό ήταν κατανοητό στη θεωρία, δεν αντλήσαμε πάντα όλα τα πρακτικά συμπεράσματα από αυτή τη νέα πραγματικότητα», είπε ο Josep Borrell.
Κατά τη γνώμη του Josep Borrell, η κατάσταση για την Ευρώπη έχει επιδεινωθεί από την ουκρανική κρίση και την αυξανόμενη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.
«Πολλοί στον Παγκόσμιο Νότο μας κατηγορούν για διπλά μέτρα και σταθμά», πρόσθεσε ο Josep Borrell, ζητώντας αντίμετρο όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης