Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός - Καταρρέει βίαια το Ουκρανικό μέτωπο - Έντρομος ο Zelensky οι Ρώσοι θα επιτεθούν Μάιο - Νεκροί 444.000 Ουκρανοί

Πανικός - Καταρρέει βίαια το Ουκρανικό μέτωπο - Έντρομος ο Zelensky οι Ρώσοι θα επιτεθούν Μάιο - Νεκροί 444.000 Ουκρανοί
Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Η μεγάλη αντεπίθεση των Ρώσων θα ξεκινήσει τέλη Μαίου 2024 - Jirí Shedivy (Πρώην Αρχηγός στρατού Τσεχίας): Η Ρωσία έως το τέλος της άνοιξης θα έχει καταλάβει το Kupyansk και το Kharkiv
(upd28) Απόγνωση έχει πλημμυρίσει τον Ουκρανικό στρατό, αφού ενδεικτικά δυτικά της Avdiivka, οι ρώσοι καταλαμβάνουν το ένα χωριό μετά το άλλο… ενώ στην κατεύθυνση Kupyansk  βόρεια Ουκρανία, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αποσύρονται άρρον - άρον από την περιοχή... 
Η Ουκρανική άμυνα έσπασε και ακόμη… οι ρώσοι δεν έχουν ξεκινήσει την κύρια αντεπίθεση τους που κατά τον Zelensky θα ξεκινήσει τέλη Μαίου 2024…
Εν τω μεταξύ τον γύρο του κόσμου κάνουν τα video με το φλεγόμενο Abrams το αμερικανικό τανκς που παρουσιάστηκε ως το καλύτερο στον κόσμο…
Η προπαγάνδα όμως δεν μπορεί να συγκαλύψει την πικρή αλήθεια…
Το Abrams με το που βγήκε στο θέατρο επιχειρήσεων καταστράφηκε και από ότι δήλωσαν οι ρώσοι πολύ εύκολα… με ένα φθηνό drone.
Μια ακόμη ήττα στην υπερηφάνεια των αμερικανών…
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά Τσέχος στρατηγός προειδοποιεί ότι έως το τέλος της Άνοιξης το Kharkiv και το Kupyansk θα έχουν πέσει στα χέρια των ρώσων…
Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ρωσίας, ο Ουκρανικός στρατός έχασε 444.000 στρατιώτες.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις συνεχίζουν την στρατηγική καταστροφής των Ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών, οι ρώσοι χτύπησαν με σφοδρότητα Poltava, καθώς και Sumy, Kirovograd, Kharkov, Nikolaev, Kherson και Dnepropetrovsk.

Sergei Shoigu (υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Νεκροί πάνω από 444.000 Ουκρανοί στρατιώτες – Σκοτώνονται 800 την ημέρα

Στις τεράστιες απώλειες που υφίσταται ο ουκρανικός στρατός στο πεδίο της μάχης
αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu.
Σύμφωνα με τον Shoigu, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 444.000 Ουκρανοί στρατιώτες, ενώ όπως είπε από την αρχή του 2024 σκοτώνονται κατά μέσο όρο σε ημερήσια βάση, πάνω από 800.
Με αυτόν τον τρόπο ο Sergei Shoigu απάντησε στον Zelensky που δήλωσε ότι έχουν σκοτωθεί μόλις 31.000 Ουκρανοί στρατιώτες.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι μετά την απελευθέρωση της Avdiivka από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αυτές βελτιώνουν τις θέσεις τους στις κατευθύνσεις του Donetsk και του Kupyansk, καταλαμβάνοντας διαρκώς νέα εδάφη και επαναχαράσσοντας τα σύνορα.
Όπως είπε, από την αρχή του 2024 οι Ρώσοι έχουν απελευθερώσει εδάφη σε μια έκταση 327 τετραγωνικών χιλιομέτρων προς όλες τις κατευθύνσεις.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι την περασμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να φύγουν από τους οικισμούς Pobeda, Lastochkino και Severnoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Πέρα από τις απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, ο Shoigu είπε πως οι Ουκρανοί χάνουν κατά μέσο όρο καθημερινά και περισσότερα από 120 όπλα.
Σύμφωνα με τον Shoigu, οι Ουκρανοί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις υπόλοιπες εφεδρείες τους για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση και να αποτρέψουν την κατάρρευση του μετώπου».
Παρόλο αυτά, όπως είπε, ο ρωσικός στρατός καταστρέφει τις ουκρανικές εφεδρείες και δεν τους επιτρέπει να μεταφερθούν στη γραμμή επαφής μάχης .
«Όλα αυτά μαρτυρούν τη ματαιότητα της στρατηγικής των ΗΠΑ να περιορίσουν τη Ρωσία σε βάρος των ζωών των Ουκρανών και τη μεγάλης κλίμακας στρατιωτικοοικονομική υποστήριξη στο καθεστώς του Κιέβου» υποστήριξε ο Shoigu.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν και τα χωριά Severne και Stepove κοντά στην Avdiivka

Ο ουκρανικός στρατός έχει αποσυρθεί από άλλα δύο χωριά στα ανατολικά, σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο.
Ο Dmytro Lykhoviy δήλωσε ότι τα στρατεύματα αποσύρθηκαν από τα χωριά Severne και Stepove κοντά στην Avdiivka, η οποία καταλήφθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από τις ρωσικές δυνάμεις, γεγονός που σηματοδότησε τη σημαντικότερη νίκη της εδώ και μήνες.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του είχαν καταλάβει το Severne νωρίτερα σήμερα.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν πλεονεκτικότερες γραμμές και θέσεις και έπληξαν συγκεντρώσεις ουκρανικού ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού κοντά σε τρεις άλλους οικισμούς.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Η μεγάλη αντεπίθεση των Ρώσων θα ξεκινήσει τέλη Μαίου 2024

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η Ρωσία προετοιμάζει μια νέα μεγάλη επίθεση που θα ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου ή το καλοκαίρι του 2024.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο και θα είναι σε θέση να συνεχίσουν επιθετικές επιχειρήσεις όταν και όπου επιλέγουν εφόσον έχουν την πρωτοβουλία.
Ο Zelensky δήλωσε επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός έχει ένα σαφές σχέδιο για την αντιμετώπιση των ρωσικών δυνάμεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο μετά την αντεπίθεση της Ουκρανίας το καλοκαίρι του 2023 και ότι η Ρωσία πιθανότατα θα είναι σε θέση να καθορίσει τον χρόνο, την τοποθεσία και την κλίμακα των μελλοντικών επιθετικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, εάν η Ουκρανία διεξάγει ενεργή άμυνα σε όλο το θέατρο, παραχωρώντας έτσι τη στρατηγική πρωτοβουλία στη Ρωσία.
Με βάση πολλές πηγές οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν τη δυνατότητα να ελιγμών στις συγκεντρώσεις των εφεδρειών και θα καθορίσουν πώς και πού θα διαθέσουν πόρους, ενώ θα αναγκάσουν την Ουκρανία να απαντήσει αμυντικά, εφόσον η Ρωσία διατηρεί τη στρατηγική πρωτοβουλία.

Jirí Shedivy (Πρώην Αρχηγός στρατού Τσεχίας): Η Ρωσία έως το τέλος της άνοιξης θα έχει καταλάβει το Kupyansk και το Kharkiv

Τα ουκρανικά στρατεύματα ενδέχεται να χάσουν τον έλεγχο σε μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Kupyansk και Kharkiv, δήλωσε ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τσεχικής Δημοκρατίας, στρατηγός Jirí Shedivy, σε συνέντευξή του στο Lidovky.
«Προφανώς, τα ρωσικά στρατεύματα θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στο ουκρανικό πίσω μέρος βόρεια της πόλης Kupyansk και να προχωρήσουν περαιτέρω στο Kharkiv.
Εκεί, οι Ουκρανοί κινδυνεύουν πραγματικά να παγιδευτούν σε μεγάλο μέρους του μετώπου», πρότεινε ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τσεχικής Δημοκρατίας
Κατά τη γνώμη του Jirí Shedivy, αυτό θα αποτελέσει σοβαρή στρατηγική απειλή για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολη.
Ο στόχος δεν πρέπει να είναι να σταματήσουν τους Ρώσους, αλλά τουλάχιστον να επιβραδύνουν την προέλασή τους.
Αλλά τονίζω ότι αυτό θα είναι δυνατό μετά από σημαντική αναπλήρωση του προσωπικού.
Εάν ο Zelensky αποτύχει το μέτωπο μπορεί να αρχίσει να καταρρέει στο τέλος της άνοιξης», κατέληξε ο στρατηγός.

Josep Borrell (Διπλωματία ΕΕ): Η εποχή της δυτικής κυριαρχίας έφτασε στο τέλος της, ζοφερό το μέλλον την Ευρώπης

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, μιλώντας για τις τρέχουσες γεωπολιτικές εντάσεις στον κόσμο και τις σχέσεις της Ευρώπης με τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου, είπε ότι η εποχή της δυτικής κυριαρχίας τελείωσε.
Η δήλωση δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Εξωτερικών της ΕΕ.
«Εάν οι τρέχουσες παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίσουν να εξελίσσονται σε μια κατεύθυνση «Δύση εναντίον υπολοίπων», το μέλλον της Ευρώπης κινδυνεύει, το μέλλον της είναι πλέον ζοφερό.
Η εποχή της δυτικής κυριαρχίας έχει όντως τελειώσει.
Αν και αυτό ήταν κατανοητό στη θεωρία, δεν αντλήσαμε πάντα όλα τα πρακτικά συμπεράσματα από αυτή τη νέα πραγματικότητα», είπε ο Josep Borrell.
Κατά τη γνώμη του Josep Borrell, η κατάσταση για την Ευρώπη έχει επιδεινωθεί από την ουκρανική κρίση και την αυξανόμενη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.
«Πολλοί στον Παγκόσμιο Νότο μας κατηγορούν για διπλά μέτρα και σταθμά», πρόσθεσε ο Josep Borrell, ζητώντας αντίμετρο όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις.

Προκλητικός Tusk (Πολωνία) κατά Ουγγαρίας και Σλοβακίας - «Όποιος δεν στηρίζει την Ουκρανία, τίθεται de facto εκτός των κοινοτήτων μας»

Δεν μπορεί να υπάρχει «συμβιβασμός» απέναντι στις επιφυλάξεις που εκφράζουν οι ηγέτες της Ουγγαρίας Viktor Orban και της Σλοβακίας Robert Fico σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκής στήριξη της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Donald Tusk.
Ο Tusk θα συναντηθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2024 στην Πράγα με τους ομολόγους του της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, καθώς και με τον Τσέχο πρωθυπουργό ο οποίος ασκεί την προεδρία αυτής της τετραμερούς «Ομάδας του Βίσεγκραντ», όπως αποκαλείται.
Πρόσφατα οι βαθιές αποκλίσεις των τεσσάρων χωρών όσον αφορά τη στήριξη στην Ουκρανία εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Ο Viktor Orban μπλόκαρε επί μήνες την κρίσιμη παροχή βοήθειας στην Ουκρανία αλλά υποχώρησε στις αρχές Φεβρουαρίου, υπό την πίεση των εταίρων του στην ΕΕ.
Ο Robert Fico αμφισβήτησε την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και ζήτησε να γίνει ένας συμβιβασμός με τη Ρωσία, δεσμευόμενος ότι θα διακόψει τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.
«Αν είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εξ ορισμού και από την ίδια τη φύση αυτής της ιδιότητας του μέλους, οφείλουμε να στηρίξουμε την Ουκρανία στην άμυνά της απέναντι στη ρωσική επίθεση», σχολίασε ο Tusk.
«Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, και θα το πω ανοιχτά στην Πράγα, τίθεται ντε φάκτο (…) εκτός των κοινοτήτων μας και δεν μπορεί να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός σε αυτό το θέμα», επέμεινε ο Πολωνός πρωθυπουργός, στο περιθώριο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Καναδό ομόλογό του Justin Trudeau.
Σε ό,τι αφορά τον Viktor Orban «θα του τα πω όλα αυτά κοιτάζοντάς τον στα μάτια» είπε ο Tusk, εκφράζοντας παράλληλα την «κατάπληξή» του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού. «Αυτή δεν θα είναι μια ευχάριστη, ούτε απλή συζήτηση», προεξόφλησε.
«Είναι παράδοξο που η Βουδαπέστη και η Μπρατισλάβα στέλνουν σήμερα τέτοια διφορούμενα μηνύματα όσον αφορά τον Πούτιν και τη Ρωσία» μολονότι και οι τέσσερις χώρες του Βίσεγκραντ βίωσαν «την ίδια ιστορική εμπειρία της Σοβιετικής Ένωσης, με τα (σοβιετικά) άρματα να βρίσκονται εκεί, στη Βουδαπέστη, την Πράγα, τη Βαρσοβία και τη Σλοβακία», πρόσθεσε.

Bloomberg: Σε αδιέξοδο οι Ουκρανοί, η αντεπίθεση εξάντλησε στρατιώτες και πυρομαχικά

Για αδιέξοδο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, το οποίο αποδίδεται στην αποτυχημένη αντεπίθεση τους που είχε ως συνέπεια να εξαντληθεί το ανθρώπινο δυναμικό και τα πυρομαχικά,
κάνει λόγο σε δημοσίευμα του το Bloomberg.
«Η σύγκρουση έχει φτάσει σε αδιέξοδο και η Ουκρανία αναγκάζεται να μοιράσει πυρομαχικά στην πρώτη γραμμή» επισημαίνει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι ενώ οι Ουκρανοί δεν μπορούν να βασίζονται πλέον στη σωτήρια οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να βρίσκει αδυναμίες στην άμυνα των Ουκρανών.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η εξάρτηση από τα δυτικά όπλα και τα προβλήματα σχετικά με την έναρξη μιας δικής του παραγωγής πυρομαχικών οδηγούν το Κίεβο σε νέες ήττες, τη στιγμή που ο Zelensky δεν ορίζει… τη γεωπολιτική κατάσταση.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως ακόμα και στην Πολωνία, η οποία υπήρξε ο πιο στενός σύμμαχος της Ουκρανίας, οι αγρότες έχουν αποκλείσει τα σύνορα αντιδρώντας στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ουκρανικά αγροτικά προϊόντα ενώ και στις ΗΠΑ, όλα δείχνουν πως το πιθανότερο είναι ο Donald Trump να είναι ο επόμενος πρόεδρος.

Igor Kimakovsky (Ρωσία): Πέφτουν οι γραμμές άμυνας των Ουκρανών: Εγκαταλείπουν θέσεις στο Orlovka από τα μαζικά πυρά των Ρώσων

Εικόνα κατάρρευσης και διάλυσης παρουσιάζει ο ουκρανικός στρατός καθώς μετά την Avdiivka, εγκαταλείπει διαρκώς θέσεις υπό τα μαζικά πυρά του ρωσικού στρατού.
Σε δηλώσεις του ο Igor Kimakovsky, σύμβουλος του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, υποστήριξε πως τα ουκρανικά στρατεύματα εγκατέλειψαν μέρος των θέσεων τους στη δεύτερη γραμμή άμυνας στο χωριό Orlovka κοντά στην Avdiivka λόγω μαζικών επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις.
«Οι θέσεις των ουκρανικών σχηματισμών κοντά στο χωριό Orlovka, όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποσύρει μέρος των δυνάμεων που πολέμησαν στην Avdeevka, δέχονται ισχυρά χτυπήματα από τον στρατό μας.
Ως αποτέλεσμα του ισχυρού χτυπήματος, μέρος των θέσεων κοντά το χωριό καταστράφηκε μαζί με τους στρατιώτες.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες απλώς τράπηκαν σε φυγή.
Αυτή είναι η δεύτερη γραμμή άμυνας μετά την Avdiivka», είπε ο Igor Kimakovsky, επισημαίνοντας την καταστροφή εφεδρικών πυρομαχικών και όπλων των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή Orlovka.

Asia Times: Σε σημείο καμπής ο πόλεμος στην Ουκρανία – Η επιβίωση της στα χέρια των ΗΠΑ

Για σημείο καμπής στον πόλεμο στην Ουκρανία κάνει λόγο δημοσίευμα των Asia Times, αναφέροντας πως η επιβίωση του Κιέβου εξαρτάται άμεσα από τις κινήσεις και τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην Ουάσινγκτον.
«Η σύγκρουση έχει περιέλθει σε ένα σημείο καμπής.
Εάν η Ουάσιγκτον δεν συνεχίσει να παρέχει πλήρη υποστήριξη στον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky και στον στρατό του, τότε η ίδια η επιβίωση της Ουκρανίας μπορεί να κινδυνεύσει» υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει πως ο ρωσικός στρατός είναι σε άνοδο, καθώς έχει κερδίσει μια σημαντική νίκη στο πεδίο της μάχης.
Όπως αναφέρει, ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών για αεράμυνα, βλήματα πυροβολικού, τανκ και πυραυλικά συστήματα ενώ την ίδια στιγμή, η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη με ελλείψεις ιατρικών προμηθειών και φαρμάκων.
«Εάν η διχόνοια και η κούραση του πολέμου συνεχιστούν για τρίτο χρόνο, αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει σοβαρά την ικανότητα της χώρας να αντισταθεί σε μια νέα ρωσική επίθεση» υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Απειλές Λιθουανίας: Θα ισοπεδωθεί το Kaliningrad, εάν η Ρωσία προκαλέσει το ΝΑΤΟ

Θα ισοπεδωθεί το Kaliningrad εάν η Ρωσία προκαλέσει το ΝΑΤΟ υποστήριξε ο πρέσβης της Λιθουανίας στη Σουηδία και πρώην ΥΠΕΞ της Λιθουανίας Linas Linkevicius.
«Μετά την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, η Βαλτική Θάλασσα έγινε εσωτερική του ΝΑΤΟ.
Εάν η Ρωσία τολμήσει να προκαλέσει τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, το Kaliningrad θα είναι το πρώτο που θα εξουδετερωθεί» υποστήριξε σε ανάρτηση του στο Χ ο Linkevicius.
Σημειώνεται πως ο Ρώσος βουλευτής από την επαρχία του Kaliningrad, Alexander Shenderyuk-Zhidkov είχε αναφέρει πως η περιοχή του Kaliningrad προστατεύεται αξιόπιστα από τις δυνάμεις του Στόλου της Βαλτικής.
Μάλιστα, επισήμανε πως οποιαδήποτε απειλή για την περιοχή είναι, πρώτα απ 'όλα, απειλή για μια πυρηνική δύναμη.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.

Απάντηση Καλίνινγκραντ στην απειλή του Λιθουανού πρέσβη: Με τέτοιες δηλώσεις ακούγεσαι ηλίθιος

Το Καλίνινγκραντ δεν απειλεί κανέναν, οι γειτονικές χώρες επιδίδονται σε απειλές, δήλωσε στο RIA Novosti ο γραμματέας Τύπου του κυβερνήτη της περιοχής του Καλίνινγκραντ Dmitry Lyskov.
Έτσι απάντησε στα λόγια του Λιθουανού πρέσβη στη Σουηδία και πρώην επικεφαλής του λιθουανικού υπουργείου Εξωτερικών Linas Linkevicious, ο οποίος απείλησε να εξουδετερώσει το Καλίνινγκραντ εάν η Ρωσία επιτεθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον διπλωμάτη, μετά την ένταξη της Σουηδίας, η Βαλτική Θάλασσα έγινε θαλασσα του ΝΑΤΟ.
«Ζούμε στη γη μας και αναπτύσσουμε την περιοχή μας.
Οι γείτονες μας απειλούν με τα όπλα τους, έχοντας ξαφνικά ξεχάσει περίπου 20 χρόνια κοινής καλής γειτονίας.
Συμβουλεύω τους γείτονές μας, να μην κάνουν τέτοιες δηλώσεις, για να μην μοιάζουν σαν ηλίθιοι σε όλο τον κόσμο» είπε ο Lyskov.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko είπε τον περασμένο Νοέμβριο ότι η Βαλτική Θάλασσα δεν θα μετατραπεί ποτέ σε εσωτερική θάλασσα του ΝΑΤΟ και όλες αυτές οι δηλώσεις είναι απλώς σχήματα λόγου ελαφρών πολιτικών.
Όπως τόνισε ο γερουσιαστής από το Καλίνινγκραντ Alexander Shenderyuk-Zhidkov, η περιοχή προστατεύεται αξιόπιστα από τις δυνάμεις του στόλου της Βαλτικής.

Yuriy Lutsenko (Πρώην Γενικός Εισαγγελέας Ουκρανίας): Οι στρατιώτες βρίζουν με μίσος τους Ουκρανούς πολιτικούς

Οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με τη συνεχή έλλειψη προσωπικού στο μέτωπο, δήλωσε ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας και πρώην επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Yuriy Lutsenko.
Η έλλειψη στρατευμάτων είναι πολύ μεγάλη.
Όταν κάποιος πάει στο μέτωπο, η πρώτη ερώτηση είναι:
«Πότε θα υπάρξει νέα στρατολόγηση»
Αυτοί οι τύποι με τους οποίους πήγα να πολεμήσω δεν έχω ξανακούσει τόσες αισχρές βρισιές προς τους Ουκρανούς πολιτικούς», είπε ο Yuriy Lutsenko.
Ωστόσο, ακόμη και η γενική κινητοποίηση μπορεί να μην σώσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα, η Ουκρανία δεν θα έχει χρόνο να εκπαιδεύσει νέους στρατιώτες για αποφασιστικές μάχες.
«Όλοι καταλαβαίνουν ότι η μοίρα αυτού του πολέμου κρίνεται τον Απρίλιο, το πολύ τον Μάιο.
Αλλά οι στρατιώτες πρέπει ακόμα να εκπαιδευτούν, αυτό θέλει τουλάχιστον τρεις μήνες»

Ben Norton (Geopolitic Economy Report): Η απόγνωση τελικά θα σύρει τον Zelensky σε συμφωνία με την Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Vladimir Zelensky θα αναγκαστεί να καταλήξει σε πολιτική διευθέτηση της σύγκρουσης λόγω της δύσκολης κατάστασης στο μέτωπο, δήλωσε ο ειδικός Ben Norton, ιδρυτής και εκδότης της ανεξάρτητης ειδησεογραφικής έκδοσης Geopolitic Economy Report, σε συνέντευξή της στους Global Times.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απλώς εξαντλούνται από τους απαραίτητους πόρους.
Σε κάποιο σημείο, η Ουκρανία θα πρέπει να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία».
Σύμφωνα με τον Ben Norton, η κατάσταση είναι πλέον αρκετά απελπιστική για το καθεστώς του Κιέβου, καθώς ο στρατός ξεμένει από πυρομαχικά.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό.
«Είδαμε ότι ο στρατός προσπαθεί τώρα να πιέσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες που ζουν στο εξωτερικό σε άλλες χώρες να επιστρέψουν για να πολεμήσουν», εξήγησε ο Ben Norton.
Την ίδια στιγμή, πολλοί Ουκρανοί θέλουν διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης, κατέληξε ο Ben Norton.

Florian Philippot (Γάλλοι Πατριώτες): Οι δηλώσεις Macron για τη Ρωσία έχουν σκοπό να σύρουν τη Γαλλία σε πόλεμο

Οι δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron για την υποτιθέμενη επικείμενη επίθεση της Ρωσίας στην Ευρώπη έχουν σκοπό να παρασύρουν τους Γάλλους σε παγκόσμιο πόλεμο, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο αρχηγός του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, Florian Philippot.
Κατά την έναρξη μιας διεθνούς διάσκεψης αφιερωμένης στην υποστήριξη της Ουκρανίας, ο Emmanuel Macron είπε ότι η Ρωσία «θα μπορούσε να επιτεθεί» σε ευρωπαϊκές χώρες.
«Λοιπόν τι;
Κάνουμε πόλεμο;
Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος; Προφανώς, αυτός είναι ο στόχος του Macron».
Ο πολιτικός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Γαλλία θα πρέπει να αρνηθεί περαιτέρω υποστήριξη προς την Ουκρανία και να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ.
Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη διάσκεψη στο Παρίσι, ο Emmanuel Macron ζήτησε επίσης την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία»

Military Watch Magazine (MME ΗΠΑ): Η Ρωσία καταστρέφει μεθοδικά πεζικό και τεθωρακισμένα των ουκρανών στο Kupyansk

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν πλήγματα υψηλής ακρίβειας σε θέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Kupyansk χρησιμοποιώντας βόμβες ολίσθησης, γράφει το Military Watch Magazine, από τα εγκυρότερα αμερικανικά στρατιωτικά μέσα ενημέρωσης.
«Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε μαχητικά κρούσης Su-34 για να πραγματοποιήσει πλήγματα ακριβείας εναντίον ουκρανικού πεζικού και τεθωρακισμένων μονάδων στην περιοχή Kupyansk.
Η χρήση βομβών ολίσθησης εκθέτει τα αεροσκάφη σε πολύ μικρότερο κίνδυνο από τις συμβατικές βόμβες, οι οποίες πρέπει να απορρίπτονται από πιο κοντινή απόσταση στους στόχους», λέει το Military Watch Magazine
Σημειώνεται ότι η ακριβής καθοδήγηση καθιστά δυνατή την καταστροφή στόχων πολύ πιο αποτελεσματικά, μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των εξόδων μαχητικών που απαιτούνται.
«Το Su-34 έχει ιδιαίτερα υψηλή αντοχή, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία μαχητικού στον κόσμο, αλλά μπορεί επίσης να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο», πρόσθεσε το Military Watch Magazine.
Η αδυναμία της Ουκρανίας να παράσχει αεροπορική υποστήριξη στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει θέσει τις χερσαίες δυνάμεις της σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση, επιπλέον του γεγονότος ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ποσοτικό πλεονέκτημα σε πυροβολικό και βαλλιστικούς πυραύλους.

Advance (ΜΜΕ Κροατίας): Μετά την πτώση της Avdiivka, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στο Ουκρανικό μέτωπο

Μετά την κατάληψη της Avdiivka, τα γεγονότα στο ουκρανικό θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων θα αρχίσουν να αναπτύσσονται γρήγορα, γράφει η κροατική έκδοση Advance.
«Η βαρβαρότητα των μαχών και η έλλειψη προόδου επιβεβαιώνουν πραγματικά τη σημασία της κατάληψης του Avdiivka, μετά την οποία η κατάσταση θα αρχίσει να εξελίσσεται γρήγορα και η ρωσική πλευρά σκοπεύει να τερματίσει τη στασιμότητα στο μέτωπο και να πάρει όλη την πρωτοβουλία στα χέρια της», υποστηρίζει το Advance.
Σημειώνεται ότι χωρίς αυξημένη υποστήριξη από τις δυτικές χώρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σειρά γεγονότων στην πρώτη γραμμή εντός ενός μήνα.
Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τα ουκρανικά στρατεύματα να υπερασπιστούν κάθε τομέα κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου στον αγώνα ενάντια σε έναν στρατό που είναι ανώτερος σε όλα τα επίπεδα.
«Η Ουκρανία δεν έχει πλέον καμία πιθανότητα να επιτεθεί, αφού οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν προστατευμένες από ναρκοπέδια και άλλα αποτελεσματικά εμπόδια που έστησαν το 2023».

Οι Ρώσοι καταστρέφουν τους δυτικούς μύθους - Στάχτη το αμερικανικό τανκς M1A2 Abrams στην Avdiivka με φθηνό drones

Πλάνα από την πρώτη γραμμή επιβεβαίωσαν την καταστροφή του πρώτου αμερικανικού άρματος μάχης M1A2 Abrams στην Ουκρανία… το πιο εντυπωσιακό είναι ότι καταστράφηκε από ένα φθηνό drones.
Το τανκ καταστράφηκε μόνο μια μέρα αφότου ο ουκρανικός στρατός μοιράστηκε ένα βίντεο με το τανκ να βρίσκεται κοντά στις πρώτες γραμμές στην περιοχή Avdiivka.
Οι Ρώσοι στρατιώτες καταστρέφουν τους μύθους του παντοδύναμου δυτικού εξοπλισμού.
Το τανκ Abrams εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στο χωριό Berdychi.
Κινούνταν υπό στενό έλεγχο του ρωσικού αναγνωριστικού UAV.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το άρμα καταστράφηκε από τους στρατιωτικούς της Ρωσικής 15ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού.
Το άρμα αρχικά δέχθηκε επίθεση από το μικρό και φθηνό drone FPV και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η καταστροφή από αντιαρματικό εκτοξευτή χειροβομβίδων.
Η πρόσθετη ενεργή θωράκιση δεν έσωσε το τανκ από τη συνηθισμένη επίθεση μικρών δυνάμεων.
Τα άρματα μάχης Abrams από τις ΗΠΑ φέρεται να αναπτύχθηκαν με την 47η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία έχασε πολύ εξοπλισμό του ΝΑΤΟ κατά την αποτυχημένη αντεπίθεση στην περιοχή Robotyne στην περιοχή Zaporozhie.
Τα άρματα μάχης Abrams αναπτύχθηκαν στην πρώτη γραμμή για πρώτη φορά στην περιοχή Avdiivka.
Προηγουμένως, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να διαβεβαιώσει το κοινό ότι τα προηγμένα οχήματα παίρνουν μέρος στις μάχες εδώ και μήνες, μοιράζοντας πλάνα από αυτά τα τανκς στις πίσω περιοχές.
Οι αμερικανοί είχαν απαγορεύσει στους Ουκρανούς να αναπτύξουν τα προηγμένα τανκς τους στην πρώτη γραμμή μέχρι το τελευταίο διάστημα σε μια προσπάθεια να σώσουν την κατεστραμμένη φήμη του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού.
Η τελική ανάπτυξη των αρμάτων μάχης Abrams στην Avdiivka σηματοδοτεί την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ουκρανικός στρατός στην κατεύθυνση του Donetsk.
Πρόσφατα, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα όχημα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων βασισμένο στο σύστημα Abrams στην ίδια περιοχή Avdiivka.
Όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ στέλνουν τα όπλα τους στον ουκρανικό στρατό, μεταξύ άλλων για να δείξουν την αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο της μάχης για να τα πουλήσουν σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, ο επαγγελματισμός του ρωσικού στρατού καταστρέφει τα σχέδιά τους και τον μύθο του παντοδύναμου δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού που δεν αντέχει στα χτυπήματα φθηνών μικρών UAV.

Vladimir Saldo (Kherson): Καταστράφηκε εύκολα το αμερικανικό τεθωρακισμένο Abrams

Τα στρατεύματα της 15ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού της Ρωσίας κατέστρεψαν ένα αμερικανικής κατασκευής άρμα μάχης Abrams, ενισχυμένο με αντιδραστική πανοπλία, ανακοίνωσε ο Vladimir Saldo κυβερνήτης της περιοχής Kherson.
«Μαχητές της 15ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού κατέστρεψαν ένα αμερικανικής κατασκευής άρμα Abrams στην περιοχή Avdiivka.
Αφού οι «στρατηγοί» του αμερικανικού Πενταγώνου είδαν να φλέγονται τα γερμανικά Leopard στο μέτωπο Zaporozhye, απέσυραν και τα 30 άρματα μάχης, που στάλθηκαν στο ουκρανικό καθεστώς, για αναβάθμιση, ήταν εξοπλισμένα με αντιδραστική πανοπλία και στάλθηκαν πίσω.
Αλλά αυτό δεν βοήθησε», είπε ο Saldo.
Σύμφωνα με τον Saldo, το τανκ Abrams εντοπίστηκε από ένα αναγνωριστικό drone και κατά την πρώτη του αποστολή μάχης καταστράφηκε

Viktor Murakhovsky (Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής): Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν το Abrams γιατί δεν έχουν άλλα τανκς

Τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μια διμοιρία αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams στον τομέα Avdiivka του μετώπου, επειδή δεν είχαν άλλα τεθωρακισμένα σε αυτήν την περιοχή, τόνισε ο Viktor Murakhovsky, ένας από τους κορυφαίους Ρώσους στρατιωτικούς αναλυτές, αρχισυντάκτης του Arsenal of the Fatherland.
«Στην κατεύθυνση Avdiivka, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μια διμοιρία αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams - τρία ή τέσσερα τεθωρακισμένα.
Προηγουμένως, τα κρατούσαν πεισματικά σε εφεδρεία, αλλά έπρεπε να τα χρησιμοποιήσουν, αφού σε αυτόν τον τομέα, τους τελείωσαν όλα τα άλλα τανκς», είπε ο Viktor Murakhovsky.
Σημείωσε ότι «τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams M1A1 FEP που χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μια απογυμνωμένη έκδοση της θωράκισης - τα κιτ θωράκισης ουρανίου έχουν αφαιρεθεί, καθώς και μια απογυμνωμένη έκδοση του κιτ επικοινωνίας».
«Επιπλέον, το τανκ δεν είναι εξοπλισμένο με κιτ προστασίας και δεν διαθέτει κανένα μέσο αντιμετώπισης UAV.
Αντίθετα, είναι ένας εύκολος στόχος για τα ρωσικά όπλα»
Ένα βίντεο με τη χρήση ενός από τα άρματα μάχης Abrams από τα ουκρανικά στρατεύματα στην κατεύθυνση Avdiivka αναρτήθηκε στο Telegram.
Το βίντεο δείχνει ένα τανκ αμερικανικής κατασκευής να κινείται κατά μήκος ενός χωματόδρομου στην ύπαιθρο και να πυροβολεί ορισμένους στόχους σε δασική περιοχή.
Όπως είπε ο Ian Gagin, σύμβουλος του επικεφαλής του Donetsk Denis Pushilin, το πρώτο Abrams που αναπτύχθηκε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη ζώνη ειδικής επιχείρησης καταστράφηκε στην περιοχή Avdiivka.
Φωτογραφίες και βίντεο ενός φλεγόμενου τανκ Abrams έκαναν τον γύρο του κόσμου.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας έχουν ήδη καταστρέψει δεκάδες γερμανικά άρματα μάχης Leopard, ενώ έχουν επίσης καταστραφεί αρκετά βρετανικά Challenger και γαλλικά τροχοφόρα AMX-10RC.

1929603656_0_187_1400_975_600x0_80_0_0_c08a378164e1662eb5d86239c306083e.jpg
abr-768x738_1.jpg

Επικίνδυνη κατάρρευση του Ουκρανικού μετώπου δυτικά της Avdiivka - Ασταμάτητοι οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Lastochkyne, έναν οικισμό δυτικά της Avdiivka, στις 26 Φεβρουαρίου μετά την αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από την περιοχή.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk Dmytro Lykhoviy δήλωσε στις 26 Φεβρουαρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν από το Lastochkyne και εγκατέστησαν αμυντικές θέσεις στη γραμμή Orlivka-Tonenke-Berdychi (βορειοδυτικά προς νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 26 Φεβρουαρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο νοτιοανατολικό τμήμα του Sieverne (δυτικά της Avdiivka).
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως το Sieverne και το Tonenke (βορειοδυτικά του Sieverne) και εισήλθαν επίσης στα ανατολικά προάστια της Orlivka.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets
υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπόρεσαν να συγκεντρώσουν έναν τακτικά αποφασιστικό αριθμό δυνάμεων στην κατεύθυνση Avdiivka κατά τη διάρκεια επιθετικών προσπαθειών για την κατάληψη της πόλης μεταφέροντας σταδιακά στοιχεία σχηματισμών από την κατεύθυνση Lyman προς την Avdiivka, χρησιμοποιώντας ξεχωριστές μηχανοκίνητες ταξιαρχίες τουφεκιού και ανασύσταση δυνάμεων που ήδη δρούσαν κοντά στην Avdiivka.
26feb2024_Ukraine_Avdiivka_map.jpg

Luhansk_Battle_Map_Draft_February_26_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_February_26_2024.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_February_26_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_February_26_2024.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_February_26_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης