Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το συζήτησαν αλλά δείλιασαν – Τελικά το ΝΑΤΟ δεν θα στείλει ακόμη στρατό στην Ουκρανία, τι είπαν Macron, Μητσοτάκης, Duda

Το συζήτησαν αλλά δείλιασαν – Τελικά το ΝΑΤΟ δεν θα στείλει ακόμη στρατό στην Ουκρανία, τι είπαν Macron, Μητσοτάκης, Duda
Σήμερα δεν υπάρχει συμφωνία για την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων με επίσημο τρόπο... αλλά στην εξέλιξη της κατάστασης, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί τόνισε ο Macron ο Γάλλος Πρόεδρος
(upd) Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ καθώς η καθολική πλειοψηφία των χωρών είναι αρνητική στην αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, μια εξέλιξη που προφανώς θα πυροδοτούσε την άμεση και καθοριστική απάντηση της Ρωσίας…

Macron (Γάλλος Πρόεδρος): Το ΝΑΤΟ συζήτησε την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε ότι οι δυτικοί ηγέτες έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία.
«Όλα συζητήθηκαν σήμερα με ελεύθερο και άμεσο τρόπο.
Σήμερα δεν υπάρχει συμφωνία για την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων με επίσημο τρόπο.
Αλλά στην εξέλιξη της κατάστασης, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε τη Ρωσία να κερδίσει οτιδήποτε είναι δυνατό αν είναι χρήσιμο, για να πετύχουμε τον στόχο μας», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας στο Παρίσι.

Μητσοτάκης (Έλληνας πρωθυπουργός): Δεν τίθεται θέμα αποστολής ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Δεν τίθεται θέμα αποστολής ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας στο Παρίσι.
«Καθώς άκουσα διάφορα σχόλια από τους συναδέλφους μου για θέματα που μπορεί να έχουν συζητηθεί στην αίθουσα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν τίθεται θέμα αποστολής δυνάμεων, ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, στην Ουκρανία.
Αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει για την Ελλάδα και νομίζω ότι δεν υπάρχει για τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας», είπε ο Μητσοτάκης.
Ερωτηθείς εάν έχει συζητηθεί το θέμα του ευρωπαϊκού στρατού, ο Μητσοτάκης απάντησε:
«Όπως είπα, δεν υπάρχει τέτοιο ερώτημα και νομίζω ότι αυτή η συζήτηση αποσπά επίσης την ουσία των προσπαθειών μας να υποστηρίξουμε στην πράξη την Ουκρανία αυτή τη στιγμή».
Μιλώντας για τη συνάντηση, ο Μητσοτάκης είπε ότι πιστεύει ότι οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν την ενότητα και την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν την Ουκρανία ώστε να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και καθόρισε επίσης πώς αυτή η βοήθεια θα μπορούσε πράγματι να έχει πιο σημαντικά και ευεργετικά αποτελέσματα για την Ουκρανία.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

Andrzej Duda (Πρόεδρος Ουκρανίας): Οι χώρες του ΝΑΤΟ διαφωνούν για την αποστολή στρατού στην Ουκρανία

Οι χώρες του ΝΑΤΟ διαφωνούν στο ενδεχόμενο αποστολής του στρατού τους στην Ουκρανία, δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda στο τέλος της διάσκεψης για την υποστήριξη της Ουκρανίας στο Παρίσι.
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico δήλωσε ότι ορισμένες χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν τον στρατό τους στην Ουκρανία βάσει διμερών συμφωνιών.
«Εάν μιλάμε για παροχή ειδικής βοήθειας, τότε οι επιμέρους χώρες αποφασίζουν τι είδους βοήθεια παρέχουν συγκεκριμένα στην Ουκρανία.
Η συζήτηση αφορούσε την αποστολή στρατιωτών στην Ουκρανία και δεν υπήρχε συμφωνία σε αυτό το θέμα.
Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.
Αλλά θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχουν τέτοιες λύσεις», τόνισε ο Andrzej Duda

Dmitry Belik (Ρωσική Δούμα): Οι χώρες του ΝΑΤΟ προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους στην Ουκρανία

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από τη Σεβαστούπολη, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων Dmitry Belik δήλωσε ότι μια ομάδα χωρών του ΝΑΤΟ αποφάσισε να συνωμοτήσει για να νομιμοποιήσει την παρουσία του στρατού τους στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico δήλωσε ότι μια ομάδα χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής του στρατού τους στην Ουκρανία βάσει διμερών συμφωνιών.
Κατά τη γνώμη του, αυτό συνεπάγεται απειλή για την ασφάλεια.
«Δεν υπάρχει τίποτα νέο στη δήλωση του Fico.
Το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία, αλλά μόνο ως μισθοφόροι.
Αυτό για το οποίο μιλάει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας είναι μια συνωμοσία ορισμένων χωρών για να νομιμοποιήσουν την παρουσία του στρατιωτικού τους προσωπικού στο έδαφος της Ουκρανίας και ο Robert Fico δεν θέλει να συμμετάσχει σε αυτή την συνομωσία», δήλωσε ο Dmitry Belik.
Σύμφωνα με τον Robert Fico είναι ένας από τους λίγους δυτικούς ηγέτες που είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για τα συμφέροντα της χώρας τους, ακόμη κι αν διακυβεύεται μια πολιτική καριέρα.
«Η παλιά Ευρώπη δεν ενδιαφέρεται πλέον για αυτή τη σύγκρουση. Κανείς δεν πιστεύει στη νίκη της Ουκρανίας κανείς δεν πιστεύει πλέον στην ήττα της Ρωσίας και επίσης δεν υπάρχει μεγάλη επιθυμία να δοθούν χρήματα σε μια προφανώς παρακμάζουσα κατάσταση».

Στην πυρά… ο Macron από Le Pen, Melenchon: Τρέλα η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Δριμεία επίθεση από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron για τις δηλώσεις του ότι δεν αποκλείεται στο μέλλον η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Σε ανάρτηση της στα social media, η Marine Le Pen, επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου κατηγόρησε τον Macron… ότι το παίζει πολέμαρχος.
«Δεν ξέρω αν όλοι κατανοούν τη σοβαρότητα αυτής της δήλωσης.
Ο Emmanuel Macron το παίζει στρατιωτικός ηγέτης, μιλώντας τόσο ελαφρά για τις ζωές των παιδιών μας.
Μιλάμε για πόλεμο ή ειρήνη στην χώρα μας» ανέφερε η Marine Le Pen ενώ o Jean Luc Melenchon υποστήριξε πως η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, θα καθιστούσε τη Γαλλία μέρος του πολέμου.

Σκέτη τρέλα…

«Θα ήταν σκέτη τρέλα ένας πόλεμος με τη Ρωσία.
Αυτή η κλιμάκωση της πολεμικής ρητορικής μιας πυρηνικής δύναμης ενάντια σε μια μεγάλη πυρηνική δύναμη είναι ήδη μια ανεύθυνη πράξη» τόνισε ο Melenchon, επικεφαλής της αριστερής «Ανυπότακτης Γαλλίας».
Από την πλευρά του ο Florian Philippot, επικεφαλής του γαλλικού εθνικιστικού κόμματος «Οι Πατριώτες», αποκάλεσε τρελό τον Macron και ζήτησε να μπλοκαριστεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία του στο Κοινοβούλιο.
Υπενθυμίζεται πως ο Macron υποστήριξε πως δεν υπάρχει συναίνεση αυτή τη στιγμή για την αποστολή χερσαίας δύναμης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανίας, επισημαίνοντας ωστόσο πως κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης