Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Η Κριμαία πρέπει να επιστρέψει στην ουκρανική κυριαρχία

Zelensky: Η Κριμαία πρέπει να επιστρέψει στην ουκρανική κυριαρχία
«Η Ρωσία πρέπει να υποστεί μια αποφασιστική ήττα»
Σχετικά Άρθρα
«Όλα ξεκίνησαν στην Κριμαία… αυτός ο ρωσικός ρεβανσισμός, αυτός ο πόλεμος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την έναρξη της επίθεσης στη χερσόνησο της Κριμαίας.
«Εκείνη η μέρα καθόρισε το μέλλον της διεθνούς ασφάλειας και των διεθνών σχέσεων», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
Κομάντος χωρίς διακριτικά στις στολές τους άρχισαν να καταλαμβάνουν κυβερνητικά κτίρια στη χερσόνησο της Κριμαίας, υψώνοντας τη ρωσική σημαία. Στις 18 Μαρτίου του 2014, η Μόσχα ανακοίνωσε την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, απόφαση που δεν αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα.
Ο Volodymyr Zelensky υπογράμμισε εκ νέου απόψε 26/2 ότι η Κριμαία πρέπει να επιστρέψει στην ουκρανική κυριαρχία. «Ακριβώς εκεί, στην Κριμαία», είπε, «πρέπει (η Ρωσία) να υποστεί μια αποφασιστική ήττα».
Το Κίεβο έχει κατ’ επανάληψη τονίσει πως στόχος του είναι η απελευθέρωση όλων των ουκρανικών εδαφών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο ρωσικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας. Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Μόσχα ανακήρυξε την προσάρτηση τεσσάρων περιφερειών (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια, Χερσώνα) στην επικράτειά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης