Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ryanair: Άφαντα... τα Boeing - Κόβει καλοκαιρινές πτήσεις, ακριβότερα τα εισιτήρια

tags :
Ryanair: Άφαντα... τα Boeing - Κόβει καλοκαιρινές πτήσεις, ακριβότερα τα εισιτήρια
Η αεροπορική εταιρεία είναι η πρώτη στην Ευρώπη που προειδοποιεί για διαταραχές λόγω της εντεινόμενης κρίσης στην Boeing
Η Ryanair θα παραλάβει ακόμη λιγότερα αεροσκάφη Boeing μέχρι το τέλος Ιουνίου από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος Michael O'Leary, γεγονός που ενδεχομένως θα αναγκάσει τον low cost αερομεταφορέα να μειώσει το καλοκαιρινό του πρόγραμμα στην πιο πολυσύχναστη περίοδο του έτους.
Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο είναι η πρώτη στην Ευρώπη που προειδοποιεί για διαταραχές λόγω της εντεινόμενης κρίσης στην Boeing, η οποία έχει περιέλθει σε ρυθμιστικό έλεγχο και της έχει απαγορευτεί να αυξήσει την παραγωγή του 737 MAX μετά την έκρηξη του πάνελ στον αέρα στις 5 Ιανουαρίου ενός νέου MAX 9 της Alaska Airlines.
Η Ryanair επρόκειτο να παραλάβει 57 αεροπλάνα Boeing MAX 8200 μέχρι τα τέλη Απριλίου, αλλά μόλις πριν από μία εβδομάδα η Boeing ανακοίνωσε στην αεροπορική εταιρεία ότι θα παραλάβει περίπου 50 αεροσκάφη μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δήλωσε ο O'Leary. Αυτό μπορεί τώρα να αλλάξει.
"Δεν γνωρίζουμε πραγματικά πόσα αεροσκάφη θα παραλάβουμε από την Boeing", δήλωσε ο O'Leary σε ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης.
"Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι θα πάρουμε 30 με 40.
Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι θα πάρουμε μεταξύ 40 και 45.
Και τώρα είμαστε πολύ λιγότερο σίγουροι ότι θα πάρουμε μεταξύ 45 και 50".

Η απάντηση της Boeing

Η Boeing επιβεβαίωσε σε δήλωσή της πως είχε ενημερώσει ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ότι οι παραδόσεις θα μπορούσαν να καθυστερήσουν, καθώς η εταιρεία διασφαλίζει ότι τα αεροπλάνα πληρούν όλα τα ρυθμιστικά πρότυπα.
«Λυπούμαστε βαθιά για τον αντίκτυπο που έχει αυτό στον πολύτιμο πελάτη μας Ryanair», δήλωσε η Boeing.
«Εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες τους και αναλαμβάνουμε δράση για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση της ποιότητας και της απόδοσης του 737».

Κόβει καλοκαιρινές πτήσεις

Οι καθυστερήσεις σημαίνουν ότι η Ryanair μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσει ορισμένες πτήσεις από το θερινό της πρόγραμμα, τόνισε ο O'Leary, μειώνοντας την χωρητικότητα για αυτό που αναμένεται να είναι ένα καλοκαίρι ρεκόρ ταξιδιών.
«Αν πάρουμε μόνο 40, μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να ανακοινώσουμε κάποιες μικρές περικοπές στο πρόγραμμα», είπε.
Αυτό σημαίνει ότι η Ryanair είναι πιθανό να μεταφέρει μόνο 200 εκατομμύρια επιβάτες για το οικονομικό έτος που ξεκινά τον Απρίλιο, έναντι των 205 εκατομμυρίων που προβλεπόταν προηγουμένως.
Ο O'Leary ανέφερε επίσης ότι θα μετακυλήσει μέρος του κόστους των καθυστερήσεων στους πελάτες.
Όπως τόνισε, οι τιμές θα αυξηθούν κατά περίπου 5%-10% αυτό το καλοκαίρι και οι μέσοι ναύλοι θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 10-15 ευρώ την επόμενη πενταετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης