Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko κατά Δύσης: Προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη Λευκορωσία

Lukashenko κατά Δύσης: Προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη Λευκορωσία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τις εικονικές κοινοβουλευτικές και τοπικές εκλογές του καθεστώτος Lukashenko
Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko, μετά την κριτική των ΗΠΑ για τη διαφάνεια των εκλογών της Κυριακής 25/2. 
Ο Lukashenko κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την ψηφοφορία για να υπονομεύσει την κυβέρνησή του και να "αποσταθεροποιήσει" το έθνος
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τις εικονικές κοινοβουλευτικές και τοπικές εκλογές του καθεστώτος Lukashenko που ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Λευκορωσία", δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Matthew Miller.
"Οι εκλογές διεξήχθησαν σε ένα κλίμα φόβου υπό το οποίο καμία εκλογική διαδικασία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δημοκρατική", κατήγγειλε.
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν εκ νέου το καθεστώς Λουκασένκο να τερματίσει την καταστολή του, να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και να ανοίξει διάλογο με τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Ο λαός της Λευκορωσίας αξίζει κάτι καλύτερο".
Ήταν η πρώτη ψηφοφορία μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές του 2020 και το άνευ προηγουμένου κύμα μαζικών διαδηλώσεων, αφού ο Lukashenko, κέρδισε την έκτη συνεχή θητεία του στην εξουσία.
Ως αποτέλεσμα, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι συνελήφθησαν.
Ο Lukashenko, στηρίχθηκε στις επιδοτήσεις και την πολιτική στήριξη από την κύρια σύμμαχο Ρωσία για να επιβιώσει από τις διαδηλώσεις - αργότερα επέτρεψε στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας για να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης