Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις - Παραιτείται η κυβέρνηση της Παλαιστίνης, αναλαμβάνουν τεχνοκράτες - Οι πιέσεις των ΗΠΑ στον Abbas

Ραγδαίες εξελίξεις - Παραιτείται η κυβέρνηση της Παλαιστίνης, αναλαμβάνουν τεχνοκράτες - Οι πιέσεις των ΗΠΑ στον Abbas
Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Mohammad Shtayyeh, δήλωσε -σε συνέντευξη Τύπου- ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο, Mahmoud Abbas
Σχετικά Άρθρα
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη, καθώς ο πρωθυπουργός, Mohammad Shtayyeh, υπέβαλε την παραίτηση του στον πρόεδρο, Mahmoud Abbas.
«Βλέπω ότι το επόμενο στάδιο και οι προκλήσεις του απαιτούν νέες κυβερνητικές και πολιτικές ρυθμίσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τη νέα πραγματικότητα στη Γάζα και την ανάγκη για μια παλαιστινιακή συναίνεση βασισμένη στην παλαιστινιακή ενότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά o Shtayyeh.

Οι πιέσεις ΗΠΑ σε Abbas

Η κίνηση έρχεται εν μέσω της αυξανόμενης πίεσης των ΗΠΑ στον πρόεδρο, Mahmoud Abbas, να αναδιαμορφώσει την Παλαιστινιακή Αρχή καθώς οι διεθνείς προσπάθειες έχουν ενταθεί για να σταματήσουν οι μάχες στη Γάζα και να αρχίσουν οι εργασίες για μια πολιτική δομή για τη διακυβέρνηση του θύλακα μετά τον πόλεμο.
Μάλιστα, όπως μετέδιδαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, η Hamas φέρεται να συμφωνεί στ σχηματισμό τεχνοκρατικής κυβέρνησης, αποστολή της οποίας είναι να ανοικοδομήσει τη Γάζα και να αποκαταστήσει την ασφάλεια σε αυτήν μετά τον πόλεμο.

Κυβέρνηση τεχνοκρατών

Από την πλευρά του, ο Abbas ετοιμάζεται να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, προετοιμάζοντας την επόμενη ημέρα στη Γάζα, προτεραιότητα της οποίας θα είναι η ασφάλεια και η ανοικοδόμηση της Γάζας. Η νέα κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση τεχνοκρατών, όχι πολιτική κυβέρνηση. Την προεδρία του νέου κυβερνητικού σχήματος φέρεται να αναλαμβάνει ο επικεφαλής του Παλαιστινιακού Επενδυτικού Ταμείου, Mohammad Mustafa.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης