Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Ο William Burns ο διευθυντής της CIA ταξίδεψε κρυφά στην Ουκρανία

New York Times: Ο William Burns ο διευθυντής της CIA ταξίδεψε κρυφά στην Ουκρανία
«Για να προσπαθήσει να καθησυχάσει τους Ουκρανούς, ο διευθυντής της CIA William Burns πραγματοποίησε μια μυστική επίσκεψη στην Ουκρανία - η δέκατη επίσκεψή του από την εισβολή», σημειώνουν οι New York Times
Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), William Burns, ταξίδεψε κρυφά στην Ουκρανία, τη δέκατη επίσκεψή του εκεί από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους.
Όπως σημειώνουν οι New York Times, ορισμένοι ουκρανοί αξιωματούχοι πληροφοριών ρωτούν τους Αμερικανούς συναδέλφους τους εάν η CIA μπορεί να διακόψει την συνεργασία με την ουκρανική πλευρά.
Αυτό έρχεται τη στιγμή που οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ συζητούν εάν θα σταματήσουν να χορηγούνται βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.
«Για να προσπαθήσει να καθησυχάσει τους Ουκρανούς, ο διευθυντής της CIA William Burns πραγματοποίησε μια μυστική επίσκεψη στην Ουκρανία - η δέκατη επίσκεψή του από την εισβολή», σημειώνουν οι New York Times.
Ανώνυμη πηγή στην CIA είπε στους New York Times ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «επιδείξει ξεκάθαρη δέσμευση» στην Ουκρανία εδώ και πολλά χρόνια και η επίσκεψη, ήταν «άλλο ένα μήνυμα» ότι η δέσμευση των ΗΠΑ θα συνεχιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης