Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lufthansa: Θέλει μία γρήγορη συμφωνία με τα συνδικάτα για να αποτρέψει νέες απεργίες

Lufthansa: Θέλει μία γρήγορη συμφωνία με τα συνδικάτα για να αποτρέψει νέες απεργίες
Η Verdi δήλωσε ότι η Lufthansa στις 21 και 22 Ιανουαρίου είχε κάνει μόνο δύο τροποποιήσεις στην αρχική της προσφορά, χαρακτηρίζοντας τα σημεία αυτά ως μικρές παραχωρήσεις
Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa δήλωσε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου ότι είναι πρόθυμη να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς του προσωπικού εδάφους, αφού το εργατικό συνδικάτο Verdi απαίτησε από την εταιρεία να προσφέρει υψηλότερη αύξηση μισθών με στόχο να αποτρέψει περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις.
«Έχουμε λάβει γνώση των δηλώσεων της Verdi και εξακολουθούμε να ενδιαφερόμαστε για μια γρήγορη συμφωνία», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.
Το προσωπικό εδάφους αποχώρησε από την εργασία του σε μεγάλα αεροδρόμια την Τρίτη (20/2) στη δεύτερη απεργία του αυτόν τον μήνα, η οποία, σύμφωνα με τη Lufthansa, επηρέασε 100.000 επιβάτες.

Διαπραγματεύσεις

Η τέταρτη συνάντηση για τις συζητήσεις για τις αμοιβές περίπου 25.000 υπαλλήλων εδάφους έληξε άκαρπη την Πέμπτη (22/2).
Η 13η ή η 14η Μαρτίου είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων ως η επόμενη ημερομηνία συνάντησης.
Όμως η Verdi δήλωσε το Σάββατο (24/6) ότι επιδιώκει τώρα μια συνάντηση νωρίτερα για να επιταχύνει τη συμφωνία. «
Οι διαπραγματευτές ζήτησαν από τη Lufthansa μία συνάντηση πριν από τις 13 Μαρτίου», ανέφερε. «Ωστόσο» πρόσθεσε, «προϋπόθεση γι’ αυτό είναι μια σημαντικά βελτιωμένη προσφορά από την εργοδοσία, η οποία θα πρέπει να μας παραδοθεί σ’ εμάς νωρίτερα».
Η Verdi δήλωσε ότι η Lufthansa στις 21 και 22 Ιανουαρίου είχε κάνει μόνο δύο τροποποιήσεις στην αρχική της προσφορά, χαρακτηρίζοντας τα σημεία αυτά ως μικρές παραχωρήσεις. Η Lufthansa είχε επίσης επιμηκύνει τη διάρκεια μιας προτεινόμενης νέας μισθολογικής δομής κατά τρεις μήνες σε 28 μήνες, δήλωσε ο Verdi.
Η Verdi ζητά αύξηση μισθών 12,5% ή τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα σε διάστημα 12 μηνών, συν μια εφάπαξ καταβολή 3.000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης