Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Η Δύση ευθύνεται για την εξέγερση των Πολωνών κατά των ουκρανικών σιτηρών και την επισιτιστική ανασφάλεια

Zakharova:  Η Δύση ευθύνεται για την εξέγερση των Πολωνών κατά των ουκρανικών σιτηρών  και την επισιτιστική ανασφάλεια
Επιολέπν 160 τόνοι ουκρανικών σιτηρών, που κατευθύνονταν σε τρίτες χώρες καταστράφηκαν στην Πολωνία
Η Δύση ευθύνεται για την καταστροφή της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας, παρά τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον για την υποτιθέμενη ευθύνη της Ρωσίας σε αυτό το θέμα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σχολιάζοντας τα επεισόδια στην Πολωνία με τα ουκρανικά σιτηρά την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.
Νωρίτερα, ο Υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας, Alexander Kubrakov, δήλωσε ότι άλλοι 160 τόνοι ουκρανικών σιτηρών, που κατευθύνονταν σε άλλες χώρες καταστράφηκαν στην Πολωνία.
«Δεδομένου ότι η Βαρσοβία είναι στο ΝΑΤΟ, η Ουάσιγκτον θα σταματήσει να μιλά για την επισιτιστική ασφάλεια, τη φανταστική ευθύνη της Ρωσίας και τον υποτιθέμενο σωτήριο ρόλο της Δύσης σε αυτό το θέμα;
Είναι η Δύση που καταστρέφει την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια με όλους τους τρόπους: από κερδοσκοπία στα χρηματιστήρια έως τη μόλυνση εδαφών από βρετανικές βόμβες με απεμπλουτισμένο ουράνιο μέχρι την καταστροφή φορτίων με σιτηρά για φτωχές χώρες», επισήμανε η Zakharova στο κανάλι της στο Telegram.
Στην Πολωνία πραγματοποιούνται τακτικά διαδηλώσεις, κατά τις οποίες ακτιβιστές αδειάζουν ουκρανικά σιτηρά από βαγόνια και φορτηγά.
Έτσι, στις 20 Φεβρουαρίου, αγρότες στην Πολωνία έριξαν δύο βαγόνια ουκρανικού καλαμποκιού στις σιδηροδρομικές γραμμές στο πολωνο-ουκρανικό συνοριακό πέρασμα στη Medyka, διαμαρτυρόμενοι για την προμήθεια γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία.
Ακτιβιστές ανέφεραν, επίσης, ότι αγρότες άδειασαν τα σιτηρά από ουκρανικά φορτηγά στο Dorohusk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης