Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η απάντηση στη Δύση για την κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων θα είναι «ανάλογη και σκληρή»

Ρωσία: Η απάντηση στη Δύση για την κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων θα είναι «ανάλογη και σκληρή»
H ομάδα των G7 θα επιδιώξει να αναγκάσει τη Ρωσία να αποζημιώσει την Ουκρανία από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και θα ζητήσει από τις κυβερνήσεις να διευκρινίσουν μέτρα για την εφαρμογή αυτού του μέτρου
Η απάντηση της Ρωσίας στην πιθανή κατάσχεση των παγωμένων περιουσιακών της στοιχείων από τη Δύση θα είναι ανάλογη και σκληρή, δήλωσε υψηλόβαθμος Ρώσος βουλευτής.
«Η συλλογική Δύση σπρώχνει τον κόσμο προς έναν μεγαλύτερο όλεθρο καταστρέφοντας τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Τα σχέδια κλοπής και εξαπάτησης με ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θα πλήξουν αναπόφευκτα την επενδυτική ελκυστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωπαϊκών χωρών μεταξύ στα μάτια του της παγκόσμιας κοινότητας και τελικά θα υποβαθμίσει τη θέση του δολαρίου και του ευρώ ως παγκόσμιων αποθεματικών νομισμάτων.
Αυτές είναι μακροπρόθεσμες συνέπειες», ο Leonid Slutsky, επικεφαλής της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Ρωσικής Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) έγραψε σε ανάρτηση στο κανάλι του στο Telegram την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2024.
«Αλλά η Δύση δεν πρέπει να κάνει λάθος ούτε για τη βραχυπρόθεσμη προοπτική.
Δεν θα μπορέσει να βάλει.. στην τσέπη τη Ρωσία.
Η απάντησή μας στους αγγλοσάξωνες ληστές και απαλλοτριωτές θα είναι ανάλογη και σκληρή!» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με δήλωση της διαδικτυακής συνόδου κορυφής της G7 που έλαβε χώρα στο Κίεβο υπό την προεδρία της Ιταλίδας πρωθυπουργού Giorgia Meloni, η Ομάδα των Επτά Πλουσιότερων κρατών θα επιδιώξει να αναγκάσει τη Ρωσία να αποζημιώσει την Ουκρανία από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και θα ζητήσει από τις κυβερνήσεις να διευκρινίσουν μέτρα για την εφαρμογή αυτού του μέτρου.
Η σύνοδος ορίστηκε για τη δεύτερη επέτειο από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας και επικεντρώθηκε στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky απευθύνθηκε στους ηγέτες της G7 καλώντας τους να συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης