Τελευταία Νέα
Διεθνή

NBC News: Ο ουκρανικός στρατός οπισθοχωρεί λόγω έλλειψης... πυρομαχικών, αλλά η αμερικανική βουλή έχει άλλη προτεραιότητα

NBC News: Ο ουκρανικός στρατός οπισθοχωρεί λόγω έλλειψης... πυρομαχικών, αλλά η αμερικανική βουλή έχει άλλη προτεραιότητα
Το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης απέδωσε ιδιαίτερα τις ελλείψεις πυρομαχικών στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αμερικανική κυβέρνηση για την έγκριση ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο
Οι διοικητές πρώτης γραμμής της Ουκρανίας αναγκάζονται ολοένα και περισσότερο να περιορίζουν την ικανότητα των στρατευμάτων τους να υπερασπιστούν τις θέσεις τους, λόγω έλλειψης πυρομαχικών, ανέφερε το NBC News και αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.
Το μέσο ενημέρωσης απέδωσε ιδιαίτερα τις ελλείψεις πυρομαχικών στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αμερικανική κυβέρνηση για την έγκριση ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο.
Ένας δήμαρχος της Ουκρανίας είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι οι δυτικές χώρες απογοητεύουν την Ουκρανία «σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της».
Στις 13 Φεβρουαρίου, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για την παροχή βοήθειας 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Η πρωτοβουλία συνεπάγεται τη διάθεση άνω των 60 δις δολαρίων στο Κίεβο.

Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson είπε ότι η Βουλή είναι απίθανο να εγκρίνει το νομοσχέδιο επειδή «σιωπά» για το ζήτημα των νότιων συνόρων των ΗΠΑ, το πιο πιεστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι προμήθειες όπλων της Δύσης στην Ουκρανία και η βοήθεια στην εκπαίδευση στρατευμάτων δεν μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση στο έδαφος και απλώς παρατείνουν τη σύγκρουση.

Kuleba: Μας λείπουν σφαίρες και όπλα

Τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν τρομακτικές ελλείψεις βλημάτων πυροβολικού και γενικότερα πυρομαχικών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Dmytro Kuleba σε συνέντευξή του στο CNN το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.
«Αντιμετωπίζουμε από σοβαρή έλλειψη βλημάτων πυροβολικού και άλλων τύπων όπλων», είπε ο Kuleba.
Πρόσθεσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα βρίσκονται υπό πίεση από τις ρωσικές δυνάμεις.
Ο Λευκός Οίκος είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι τα κονδύλια που έχει στη διάθεσή του για την υποστήριξη της Ουκρανίας έχουν εξαντληθεί και δεν θα υπάρξουν νέες προμήθειες όπλων και πυρομαχικών έως ότου το Κογκρέσο των ΗΠΑ εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση.

Η Ουκρανία αναμένει να λάβει φέτος οικονομική στήριξη ύψους 11,8 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ουκρανία αναμένει να λάβει φέτος οικονομική στήριξη ύψους 11,8 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ, δήλωσε την Κυριακή 25/2 ο πρωθυπουργός της χώρας σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Το Κίεβο βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα δημοσιονομικό κενό ύψους 37 δισ. δολαρίων το 2024, καθώς αποκρούει τη ρωσική εισβολή που εισήλθε στο τρίτο έτος της και βασίζεται σε δυτικούς εταίρους για κρίσιμη βοήθεια.
Ο Denys Smychal δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ότι ελπίζει ότι οι βουλευτές των ΗΠΑ θα εγκρίνουν την πολυαναμενόμενη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.
Η Ουκρανία αναμένει επίσης να λάβει 18 δισ. ευρώ από την ΕΕ, βοήθεια που εγκρίθηκε νωρίτερα φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης