Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas – Ισραήλ: Προς συμφωνία για την ανταλλαγή 40 ομήρων με 200 - 300 Παλαιστίνιους κρατούμενους

Hamas – Ισραήλ: Προς συμφωνία για την ανταλλαγή 40 ομήρων με 200 - 300 Παλαιστίνιους κρατούμενους
Το πλέον αμφιλεγόμενο σημείο είναι «ο αριθμός των κρατουμένων Παλαιστινίων που θα πρέπει να απελευθερωθούν από την ισραηλινή πλευρά κατά το πρώτο στάδιο της συμφωνίας ανταλλαγής».
Προς επίτευξη συμφωνίας για το «νέο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής» κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Παρίσι
Η απελευθέρωση 40 ομήρων που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα συζητείται στις πολυμερείς διαβουλεύσεις του Παρισιού για την εγκατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα ως μέρος του πρώτου σταδίου της πιθανής συμφωνίας μεταξύ των πλευρών της σύγκρουσης, αναφέρει η Al Hadath.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα της «απελευθέρωσης 40 ομήρων, που κρατούνται αιχμάλωτοι από ριζοσπαστικές ομάδες στη Γάζα, σε αντάλλαγμα για 200-300 Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές" συζητείται στις διαπραγματεύσεις στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποι της Αιγύπτου, του Ισραήλ και του Κατάρ. και των ΗΠΑ.
Το τηλεοπτικό κανάλι επισημαίνει ότι το πιο αμφιλεγόμενο σημείο είναι «ο αριθμός των κρατουμένων Παλαιστινίων που θα πρέπει να απελευθερωθούν από την ισραηλινή πλευρά κατά το πρώτο στάδιο της συμφωνίας ανταλλαγής».
Σύμφωνα με την Al Hadath, «έχει επιτευχθεί πρόοδος κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης που θα επιτρέψει να προχωρήσουμε στη συζήτηση των λεπτομερειών της συμφωνίας».
Μετά από αυτό το βήμα, οι πλευρές φέρεται να μπορούν να προχωρήσουν στη συζήτηση για τον «αριθμό και τη συγκεκριμένη λίστα των προσώπων που υπόκεινται σε ανταλλαγή».

Στις 23 Φεβρουαρίου ξεκίνησε στο Παρίσι ο δεύτερος γύρος πολυμερών διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση της κατάστασης στη Γάζα.
Σύμφωνα με την Al Qahera Al Ikhbariya, οι κύριοι στόχοι αυτών των συναντήσεων είναι «η επίτευξη συμφωνιών για κατάπαυση του πυρός στον θύλακα και για την ανταλλαγή ομήρων που κρατούν ριζοσπαστικές ομάδες για Παλαιστίνιους αιχμαλώτους, καθώς και ζητήματα παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας ."
Σύμφωνα με το Al Jazeera, το κίνημα της Hamas και οι ισραηλινές αρχές «σκοπεύουν να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός και είναι έτοιμες να κάνουν παραχωρήσεις, αλλά ο χρόνος τελειώνει».
Σε αυτό το πλαίσιο, οι μεσολαβητές έχουν επανειλημμένα ζητήσει να καταβάλουν τις μέγιστες προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός πριν από το Ραμαζάνι, τον ιερό μήνα για όλους τους μουσουλμάνους, ο οποίος ξεκινά στις 11 Μαρτίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης