Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι σε ποσοστό 70% υποστηρίζουν τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι σε ποσοστό 70% υποστηρίζουν τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία
Δημοσκόπηση για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την  έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η υποστήριξη των Ρώσων πολιτών στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία αυξήθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το 2022 στο 68%, ανέφερε το Πανρωσικό Κέντρο κοινής γνώμης (VCIOM).
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 3, 19 και 22 Φεβρουαρίου 2024 σε δείγμα 1.600 πολιτών.
«Μετά την ανακοίνωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι περισσότεροι Ρώσοι (65%) υποστήριξαν αυτήν την απόφαση και ένα χρόνο μετά το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 68% και παραμένει σε αυτό το επίπεδο το 2024», ανέφερε η εταιρεία.
Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (65%) είναι βέβαιοι ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση προχωρά αρκετά επιτυχώς για τα ρωσικά στρατεύματα.
Ο δείκτης αυτός έχει σημειώσει άνοδο 6% από την πιο πρόσφατη μέτρηση τον Φεβρουάριο του 2023, πλησιάζοντας τα στοιχεία του Μαρτίου 2022 (70%).
Τέσσερις στους δέκα από τους ερωτηθέντες (43%) πιστεύουν ότι ο στόχος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι να υπερασπιστεί τη Ρωσία, να αφοπλίσει την Ουκρανία και να αποτρέψει την ανάπτυξη βάσεων του ΝΑΤΟ στο έδαφός της (44% τον Μάρτιο του 2022), ανέφερε το VCIOM.
Επτά στους δέκα ερωτηθέντες (72%) συμφωνούν ότι κάθε Ρώσος πολίτης πρέπει να συνεισφέρει δίκαια στην επιτυχή ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ενώ το 19% των ερωτηθέντων έχει την αντίθετη άποψη, ανέφερε.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 ότι η Ρωσία αρχίσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία με σκοπό την αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης