Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky για τη δεύτερη επέτειο του πολέμου: Θα νικήσουμε, Meloni: Η Ουκρανία αγωνίζεται και για το δικό μας εθνικό συμφέρον

Zelensky για τη δεύτερη επέτειο του πολέμου: Θα νικήσουμε, Meloni: Η Ουκρανία αγωνίζεται και για το δικό μας εθνικό συμφέρον
Η Ουκρανία έχει υπογράψει διμερή συμφωνία ασφαλείας με τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και θα υπογράψει και με την Ιταλία
Σχετικά Άρθρα
«Θα νικήσουμε», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky στη δεύτερη επέτειο της έναρξης του πολέμου, σε βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η προεδρία.
«Παλεύουμε γι' αυτό. Εδώ και 730 ημέρες από τη ζωή μας. Και θα νικήσουμε, την καλύτερη μέρα της ζωής μας», είπε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Γκοστομέλ, κοντά στο Κίεβο και θέατρο μιας σημαντικής μάχης με τους Ρώσους τις πρώτες μέρες της εισβολής.
Ο Ουκρανός πρόεδρος συνοδευόταν από δυτικούς ηγέτες που βρέθηκαν εκεί για την περίσταση, κυρίως την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Giorgia Meloni, η οποία προεδρεύει της G7, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και τον Καναδό πρωθυπουργό Justin Trudeau.
«Πιστεύουμε ότι η Ουκρανία αγωνίζεται επίσης και για την δική μας ελευθερία αλλά και για το εθνικό μας συμφέρον», είπε στους δημοσιογράφους η Meloni, η οποία πρόκειται να υπογράψει διμερή συμφωνία ασφαλείας με τον Ουκρανό πρόεδρο.
Μετά το Λονδίνο τον Ιανουάριο, το Κίεβο υπέγραψε τέτοιου είδους κείμενο, ιδιαίτερα με τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Συγκεκριμένα, αυτές οι συμφωνίες ασφαλείας μπορεί να αφορούν τη χορήγηση στρατιωτικού εξοπλισμού, διαλειτουργικού με αυτόν του ΝΑΤΟ, την εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων και την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο AGI, οι Meloni και Zelensky θα ανοίξουν μια συνάντηση της G7 (Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Καναδάς) στις 4:00 μ.μ. GMT από τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, ένα διάσημο μνημείο του κέντρου του Κιέβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης