Τελευταία Νέα
Διεθνή

Magnier (Αναλυτής): Ουκρανία, Γάζα, BRICS, SCO δείχνουν το τέλος της αμερικανικής ηγεμονίας, νίκη της Ρωσίας, απομόνωση ΗΠΑ, διάλυση ΕΕ

Magnier (Αναλυτής): Ουκρανία, Γάζα, BRICS, SCO δείχνουν το τέλος της αμερικανικής ηγεμονίας, νίκη της Ρωσίας, απομόνωση ΗΠΑ, διάλυση ΕΕ
Ο κόσμος αλλάζει πράγματι, όχι μόνο λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και του πολέμου στη Γάζα [...] της ανάπτυξης των χωρών BRICS [και] της αύξησης της Συνεργασίας της Σαγκάης.
Όλες αυτές οι ενδείξεις οδηγούν σε μια πραγματικότητα, την αρχή του τέλους της ηγεμονίας των ΗΠΑ
Την Πέμπτη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov είχε συναντήσεις με υπουργούς Εξωτερικών πολλών χωρών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στη Βραζιλία, δείχνοντας ότι η Ρωσία δεν είναι απομονωμένη από τον κόσμο.
Οι ΗΠΑ απέτυχαν στον στόχο τους να απομονώσουν και να διχάσουν τη Ρωσία, αλλά πέτυχαν στον άδηλο στόχο της αποβιομηχάνισης της Ευρώπης, δήλωσε ο πολεμικός ανταποκριτής και αναλυτής Elijah Magnier στο Sputnik.
«Ο κόσμος αλλάζει πράγματι, όχι μόνο λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και του πολέμου στη Γάζα [...] της ανάπτυξης των χωρών BRICS [και] της αύξησης της Συνεργασίας της Σαγκάης.
Όλες αυτές οι ενδείξεις οδηγούν σε μια πραγματικότητα, την αρχή του τέλους της ηγεμονίας των ΗΠΑ».

«Πενήντα έθνη συγκεντρώθηκαν για να νικήσουν τη Ρωσία και απέτυχαν

Η Ουκρανία ηττήθηκε και η Ευρώπη ηττήθηκε», πρόσθεσε ο Magnier, σημειώνοντας αργότερα ότι η οικονομία της Ρωσίας τα πάει πολύ καλύτερα από την Ευρώπη.
Επιπλέον, η σύγκρουση στη Γάζα έχει εξαλείψει κάθε εναπομείνασα προσποίηση της δυτικής ηθικής υπεροχής.
«Είμαστε αντιμέτωποι [με] τον πόλεμο στη Γάζα, όπου κανένα από αυτά τα ηθικά εδάφη δεν μεταφράζεται σε τιμωρία όσων διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτό είναι όπου, σήμερα, οι Αμερικανοί είναι εντελώς απομονωμένοι, μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους».

Η Αμερική μπορεί να επιβιώσει μόνο μέσω πολέμων, υποστήριξε ο Magnier, με αποτέλεσμα το ΝΑΤΟ να απειλεί με πόλεμο με την Κίνα όταν δεν μπορεί να χειριστεί πολύ πιο αδύναμους αντιπάλους.

«Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αποτυγχάνουν μπροστά σε μη κρατικούς παράγοντες στην Ερυθρά Θάλασσα [όπως] οι Anshar Allah Houthi…
Πώς μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε ότι οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και μετά εναντίον της Κίνας;»
Ο Wilmer Leon ανέφερε αυτό που πιστεύει ότι είναι ο «μη δηλωμένος» στόχος του πολέμου στην Ουκρανία, «η αποβιομηχάνιση της Ευρώπης», η οποία, σε αντίθεση με τον δηλωμένο στόχο να νικήσει τη Ρωσία, «φαίνεται να τα καταφέρνει αρκετά καλά».
Ο Magnier συμφώνησε και εξέφρασε την έκπληξή του που η Γερμανία φαινομενικά αρνήθηκε να αντιδράσει.
«Ο αγωγός Nord Stream II ανατινάχθηκε και οι Γερμανοί αρνήθηκαν να ερευνήσουν την τρομοκρατική ενέργεια», σημειώνοντας ότι οι τιμές της ενέργειας αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη, παρόλο που υπάρχουν ακόμη ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που αγοράζουν ρωσικό αέριο.
«Όταν η ενέργεια δεν είναι προσιτή… υπάρχει μια μετανάστευση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η ενέργεια είναι φθηνότερη».
«Έτσι κατάφεραν οι Αμερικανοί να ισοπεδώσουν τους Ευρωπαίους, κυριολεκτικά,  και αυτό είναι κάτι που οι Ευρωπαίοι κατανοούν, συνειδητοποιούν [και] έχουν πλήρη επίγνωση, αλλά, παραδόξως, δεν αντιδρούν πραγματικά και δεν σταματούν όλον αυτόν τον άχρηστο πόλεμο που δεν τους οδηγεί πουθενά παρά στην καταστροφή της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης